Cuxhaven 16 juli 2010

En liten oppdatering fra oss på bøljan blå – eller brun vil jeg heller si her i Cuxhaven og Elbe. Vi gikk fra Bagenkop mot Kiel med et rev i seilet i litt skarp vind, men OK forhold. For å komme ut av den ytre havna (der vi hadde satt seil) måtte vi gå for motor – men så ble det helt stille. Motorstopp igjen!! Per-Arne hadde brukt en hel dag for å koble nytt dieselsystem – men det trakk luft så det funka desverre ikke. Vi var allikevel ved godt mot og seilte videre mot Kiel. Vi krysset i forhold til vinden og fikk oss en stor overrasskelse da et tysk krigsskip kom mot oss i full fart.

Jeg har litt problemer med overskift på fortsettelsen som følger i neste nummer (med bedre nettforbindelse) Det kan bli:  «Nei til to postafen» – «Munster Y839» –  «Diesel – diesel» – «Minefelt» – «Konkurranse» 🙂 🙂

Må bare nevne at vi møtte to båter fra «Bergensgjengen» i Rendsburg – Aries og Harry Z, og en annen båt Stella med et ungt norskt par. I Brunsbüttel møtte vi bergensbåtene og Stella igjen, samt «Viking crusader fra Asker. Nå ligger vi i Cuxhaven sammen med disse båtene. Hyggelige folk og godt selskap 🙂 Går antagelig til Nederland i morgen kl 04.00!!

7 Responses to Cuxhaven 16 juli 2010

 1. Anette sier:

  Hallo:)

  Godt å høre at dere har det bra:) på tross av litt problemer med båten…
  Kos dere videre på bøljan blå:)

  Hilsen Anette:)

 2. Lene Danielsen sier:

  Gøy å følge med her! God tur videre:-)

 3. wenche Aas sier:

  håper dere får orden på dieselproblemene!!!!lykke til videre nedover!!

 4. Ole Petter sier:

  Hei

  Kjedelig med motorproblemene. Regner med at det meste er sjekket ut, høres nesten ut som om dieselpumpa er problemet ? Hvis det vedvarer, så er jeg på jobb onsdag ettermiddag og fredag, da kan vi eventuelt ringes og sette en av mekanikerene på saken over telefon. Leser akkurat en bok om en fra Sfj som gikk Kiel kanalen for et par år siden, det må være en spennende tur. God videre med kanaler og tidvanns tabeller. Det ble ikke noe seiltur på oss i denne omgang, vi satte heller kursen til fjells, deilig det også. Håper på en koster tur litt senere. Etter hva jeg kan se, ligger Rikaros ikke så langt bak dere, et par dager kanskje.

 5. sigurd sier:

  Hei spenende å følge med, dieselproblemene tar Petter seg av. Det er veldig grunt utenfor Holland, vær forsiktig.
  Hilsen
  Kari og Sigurd

 6. Monica J sier:

  Hei Kari-Anne… Morsomt å følge med dere.. kjenner det kribler og tenker tilbake på egen seiltur i Karibien for et par år tilbake. Kos dere mye!!

 7. Mona N. sier:

  Hei S/Y Blue. Spennende å følge med dere. Det ble litt tomt på brygga her etter at dere dro:-) Håper dere får orden på motoren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: