La Coruna 17 aug 2010

Vi ble i Falmouth i fire netter. De tre første nettene i Pendennis havn og siste natten i Falmouth bymarina like ved. Her lå også Ella, Rikaros og Harry Z. Falmouth er en trivelig by. En veldig lang handlegate med masse butikker. Vi tok en pils i en gammel pub nede ved byhavna og var i båtbutikken – begge deler like selvfølgelig.

Tirsdag hadde Erik på Harry Z bursdag og vi ble invitert på kaffe og kaker sammen med de andre norske båtene. Mens vi spiste bløtkake og andre godsaker la vi planer for kryssing av Biscaya. Ble enige om å dra neste formiddag på medstrøm. Frivind ga Rikaros gode værmeldinger så det var bare å seile ivei 🙂

Shaddoc ble dessverre akterutseilt da deres ankervinsj ga opp med ankeret godt festet i havnebunnen. Vi fikk senere melding om at de måtte få ny vinsj fra Sverige og ble en uke forsinket i forhold til oss nordmenn. Vi håper å møte dem senere et eller annet sted på spanskekysten.

Onsdag morgen forberedte jeg middager for overfarten. For første gang i mitt liv stekte jeg kjøttdeig og koteletter før frokost – og jeg som alltid er så trøtt og trenger litt tid på å våkne. Med stor respekt og spenning for kryssing av Biscaya seilte vi av gårde alle mann: Harry Z, Rikaros, Ella og Blue, med kurs mot Spania og La Coruna. Båtene er av ulik størrelse og farten blir deretter. Det første døgnet hadde vi sporadisk VHF kontakt med Rikaros og Ella, og så var vi helt alene.

Timer og døgn gikk over all forventning. Vi byttet på å sove og å ha vakt. Som planlagt var været helt greit, en del vind og sjø, men medvind denne gangen. Vi møtte det norske Kongeskipet, ble omringet av lekende delfiner, ble sjekket opp av et marinefly i lav høyde over båten, laget middag, vasket opp, pusset tenner, vasket oss (litt), sov, ble bergtatt (himmeltatt) av stjernehimmelen, hadde på fleeceklær, seilerdress, ullsokker og lue, plottet posisjoner, endret kurs, revet seil og heiste opp igjen, kjørte litt motor når det gikk for sakte (3-3,5 knop), fulgte med på AISèn og holdt vakt for båttrafikk, – og sikkert litt mer 🙂

Etter 3 døgn og 3 timer = 75 timer og utseilt distanse 441,3 nm, seilte vi inn i La Coruna kl 14.00 lørdag 14.08. Vi hadde et mål om å komme over Biscaia før 15 aug og det klarte vi fint 🙂

I havna lå allerede Harry Z og Rikaros (de seilte raskere enn oss faktisk?)  Erik og  Britt, Marit og Bjarne stilte opp som den beste velkomstkomité, fortøyning og ankerdram var klart på notime. Vi fikk kjapt av oss seilklær og på med sommertøy – herlig sol og varme og stor kontrast til det engelske været.

Vi koser oss i Spania. Det er sol og varmt, vi sover, spiser og går turer, samt vasker og jobber litt på båten. Søndag kveld var mannskap på 6 norske båter ute og spiste middag sammen i en smal og koselig restaurantgate. Vi var 15 personer og kelneren gned seg fornøyd i hendene når vi lagde langbord for å få plass til alle sammen. Kvelden ble avsluttet i ”Rikarosbar” og varte til langt på natt (nesten morgen). Det er noe spesielt med den barnen – alltid åpen og alltid veldig hyggelig.

Mandag kom Avventura og i dag tirsdag kom Fanteliv. Nå er det 10 norske båter i La Coruna, hvorav to fra Sandefjord.

One Response to La Coruna 17 aug 2010

  1. Ole Petter sier:

    Flott reisebrev – fine bilder – og det ser ut for stemningen er bra 🙂 Nyt sommeren, her har opplagsesongen startet, fult trøkk fra neste uke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: