Lagos 22 september 2010

Etter 8 dager i Cascais-Oeiras området var det på tide å komme seg videre for oss. Flere av de andre norske båtene seilte til Madeira på søndag, ca 4 døgns seilas fra Lisboa. Vi er litt avventende til Maderia-overfart på grunn av lite eller ingen vind, samt utrygt for motvind det siste døgnet. Vi valgte å seile videre sørover og har hatt tre lange seildager med kun sovestopp for anker i Sines og på innsiden av Cabo de sao Vicente. Begge veldig idylliske steder hvor det også har ligget kjente norske båter. Den første dagen hadde vi flott seilvind og med Moldvær «Kmer» og Ketil Bjørnstad «Waterstories» på høyt volum lekte delfinene rundt båten i lange tider.

Vi er nå i Lagos, en flott marina og en flott by  ser det ut til. Foreløpig har vi bare rukket å fortøye båten og gå  i båtbutikken, før det ble kveld. Vi fikk veldig hyggelig og overraskende besøk av Pia og Stefan fra Shaddock og som vi første gang møtte i Brixham. Vi trodde de var i området, men ikke hvor.

Vi blir her et par dager. Havneavgiften er skyhøy så vi skal bare gjøre unna det viktigste: handle mat, ordne båt, fylle vann og diesel, kaste søppel, ikke vaske klær – det ble ble gjort på en dag i Oeiras og i denne varmen bruker vi bare trøye og shorts, sjekke værmelding og laste ned Grib-filer for syv dager. Vi legger oss ut på anker igjen så snart som mulig for å vente på godvær for videre seilas, det er avslappende og veldig billig 🙂

Planen videre er noe åpen – vi har mest sansynelig slått fra oss Madeira og seiler heller videre over Biscayabukta til Marokko. Tenker vi tar tre-fire havner nedover Marokko-kysten før vi seiler over til Grasiosa som er en av de minste Kanariøyene. Det ser ut til at flere velger samme rute og vi synes det vil være veldig spennende og anderledes.

Ingen bilder denne gang, jeg har ikke rukket å gøre noe klart fordi laptoppen har manglet strøm. Nå  sitter jeg som jeg vanligvis gjør når vi er i havn: sammenkrøket over laptoppen med en kort antenneledning og i mørket for å kunne se skjermen – ikke verdens beste arbeidsstilling.

Flere rapporter kommer etterhvert – kanskje fra Marokko? – eller fra ??

2 Responses to Lagos 22 september 2010

  1. sigurd sier:

    Hei! Fint at dere har det bra i varmen,her går det mer og mer mot høst,har klippet plenen for siste gang i år.Grasiosa er kanskje den mest egenartede av Canariøyene,gatene eller kanskje en heller kan kalle det veier er ikke engang asfaltert,bortsett fra plasaene som er hellelagt,så det er nok vert et besøk.vi har sett grasiosa fra utsikten på Lanzarote.God tur videre.
    fra Kari og Sigurd

  2. MORTEN WEGGER sier:

    HEI PÅ DERE GODT AT SEILASEN GÅR BRA ,ER NOK LITT AV ET EVENTYR.JEG ER PÅ GRAN CANARI FRA 26- 11 TIL OVER JUL .KAN SIKKERT ORDNE BÅTPLASS PÅ ANFI HVIS DET ER AKTUELT.HADDE VÆRT HYGGELIG OG SETT DERE.DRAR 4 UKER TIL TYRKIA TIL HELGEN,SKAL PRØVE OG TRENE SÅ JEG KANSJE FÅR IGJEN EN OG ANNEN MUSKEL ETTER SYKDOMMEN.GOD TUR VIDERE.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: