Mohammedia 4 oktober 2010

Marokko har tatt oss med storm.

Vi har vandret rundt i Mohammedia, en liten, men viktig havneby i Marokko. Kontrastene er store, luksushoteller ved stranden, en flott park inne i byen med rene og pene restauranter og rett rundt hjørnet – lokale små butikker og spisesteder der det syder av liv og røre.

Vi tok toget til Marrakech og overnattet en natt på hotell. Opplevelsen kan ikke beskrives med ord. Lyder, lukter og synsinntrykk var overveldende. Før avreise fikk vi nyttige tips av Ella. Det gjorde at vi turde å bevege oss inn i labyrinten av smug for å finne et hotell for natten. Det lå dusinvis av bitte små hotell i de smale gatene. Virkelig en  god og spennede erfaring å tørre det. Gatene var utrolig smale og husa så rimelig løene ut – men inni var det helt flott, rent, pent og fargerikt.

Vi tilbrakte mesteparten av tiden i Marrakech i Medina. Jemaa el Fna kryr av salgsboder, slangetemmere, musikanter og folk. I kveldingen rigges det til med griller og spisesteder over en stor del av plassen. Her spiste vi veldig god og billig mat.

Souk var fantastisk. Dette er en labyrint av smug med mange tusen «butikker» . Det meste er overbygd med en slags tak, innimellom er det små torg. Området er kjempestort og en nesten umulig oppgave for rettningssansen.

Vi planlegger å seile videre i morgen tirsdag. Litt usikre ennå på grunn av ventende dårlig vær, men de første par dagene mener vi å kunne selie et stykke videre. Det er ingen gode havner før Agadir, så vi prøver å seile dit, eller direkte til Grasiosa på Kanariøyene. Vi ser an vær og vind.

Bilder som kanskje forteller mer en ord – selv om luder og lukter og manglende rettningssans ikke kan vises 🙂

3 Responses to Mohammedia 4 oktober 2010

 1. sigurd sier:

  Hallo siden sist. Maroco er spenende, jeg har lest endel reisebrev i Bobilbladet så jeg har fått endel inntrykk, og det er som du beskriver livet der.
  Har kommet hjem fra sykehuset idag, opp. har gått veldig bra, benlengden ser helt fin ut,god tur videre.
  Skal hilse fra Kari
  Sigurd

 2. Torill og Hans sier:

  Hei dere to!

  Nå har vi endelig fått så vi kan følge dere på turen. Kan se at dere har hatt mange hyggelige og koselige opplevelser underveis. Så det skal bli spennende å følge dere videre.
  Vi farter mellom Hytta og Prærien. Vi var på fjellet for 14 dager siden og da lå den første snøen på Eidsfjelltoppen, men heldigvis var det borte igjen søndag morgen, men det bærer tid om hvilken tid som snart kommer. Så dere er heldig som slippe vinteren.
  Reiser til Prærien på torsdag sammen med Martin og Steph.
  Vi ønsker dere god vind videre.
  Vi snakkes Torill og Hans

 3. Bjorn Sigurd sier:

  Hei paa dere,

  Kjempe flotte bilder. De gir et veldig godt inntrykk av stedet. Naa er det ikke mer en litt over en uke til vi drar til Florida.

  Bon Voyage videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: