Agadir 15 oktober 2010

Vi er fremdeles i Agadir.Nå med Bilder 🙂 Her slapper vi fullstendig av og koser oss masse. Agadir er billig og har alt vi behøver  for øyeblikket. Vi har gått litt turer, spist god mat og «sladret» på brygga med mannskap på andre båter. For første gang er vi eneste norske båt. Det føles faktisk litt rart, men de hollandske båtene har hyggelige folk – og i dag kom to svensker, blandt annet Amelit som vi har truffet tidligere.

Vi har vært en tur oppe på fjellet i Kasbah. Agadir ble rammet av et stort jordskjelv i 1960 og ruinene av Kasbah (den gamle byen) er det eneste som er igjen. Det var heller ikke mye å se der, en restaurert mur og byporten er alt som står, resten er bare steinrøys. Det var en grusom tragedie den gang da alt ble ødelagt og tusner av mennesker ble drept av skjelvet.

Vi dro også til Souk, det store innendørs markedet på linje med det i Marrakech. Desverre er det stengt på mandager, og mandag var dagen vi tok turen. Vel – vi besøkte derfor Souk Berbere Artisanal i steden. Dette er i en flott bygning i flere etasjer, fylt med all slags hådtverk – tepper, sølvgjenstander, keramikk, klær og møbler. Det var ikke lov å ta bilder der inne, derfor ble det et fra utsiden.

I dag kom kongen til Agadir. Godt at vi fikk vite det for det kryr av millitære og bevæpnet politi i gatene, spesielt i hovedgata Avenue Mohammen V som går fra den kommersiele havna, gjennom byen til kongepalasset. I morgen er det stor rockekonsert på stranden rett ved marinaen. Her har de bygger scener, satt opp lyskastere, høytalere, storskjermer og alt som skal til for et dundrane show. Tv-busser er på plass og det rykket litt i kamera-armen til Per-Arne når han så det.

Vi seiler antagelig videre på søn dag med kurs for Kanariøyene.

Her er noe bilder fra Agadir. Bildene jeg setter inn er ganske små. Det tar ellers alt for lang tid med dårlig nettforbindelse å sette inn bildene et for et i større format. Men klikk på demfor større bilder.

Reklamer

One Response to Agadir 15 oktober 2010

  1. Kilico sier:

    Imponerende vasketeknikk! Har du gått på druetråkkerskolen? Er det sokkene du vasker?
    Mulig det har falt ut, men kan ikke se noe bilde av sentrifugen. Er han svimmel enda?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: