Puerto Rico 25 november 2010

Vi endret litt på planene og har lagt oss inn i havna i Puerto Rico igjen.

Etter 6 deilige «ferie»-døgn for anker utenfor Mogan fant vi ut at vi greit kan fikse og ordne det som gjenstår på båten her i Puerto Rico, før vi eventuelt seiler opp til Las Palmas.

I Puerto Rico er det en nyåpnet (ca 4 mnd) båtbutikk som heter Seilas, drevet av en norsk dame og hennes spanske mann. Servisen er helt upåklagelig og det meste av utstyr og deler kan skaffes innen rimelighetens tid. Mannen har også gode kontakter med diverse håndverkere og fagmenn så det meste kan fikses greit og rimelig.

Mens vi lå for anker i Porto Mogan fikk vi god hjelp av Bjørn på Carmensita. Han dykket under båten vår og skrapte ren propellen som var grodd skikkelig til. Det var en høyst nødvendig jobb.

Vi gjorde ellers ikke stort, men koste oss med bading, bøker og godt selskap sammen med Bjørn og Grete i Carmensita.

Her i Puerto Rico er vi etterhvert blitt godt kjent med nabobåtene og det er et godt naboskap på brygga. Alle hjelper alle med alt, prater om båter og langtur, løst og fast, og skrøner og ler.

Onsdag kveld ble vi bedt på restaurantmiddag av min kusine Bjørg og hennes mann Oddvar. De kom først innom båten med Sandefjords blad og masse mat som de hadde «til overs». De skulle reise hjem dag neste dag etter fire ukers ferie, og hadde tømt skuffer og skap. Vi bukker og takker for generøsiteten og kjenner at det er godt å ha familie 🙂

Ellers er vi igang med første del av bunkringen før en lengre seilas. 100l vann, 4 kasser øl. 30l juice, 18l langtidsmelk, 40 flasker vin er handlet, brakt til båten av butikkens egen bil og stuet bort i båten. Litt av en jobb å finne plass til alt!  Enda trenger vi kanskje mer vann og antagelig mer øl – og maten har vi ikke startet å bunkre ennå. Med god logistikk, gode planer, fyldige handlelister og kreative løsninger går det helt fint.

Jeg legger ved noen bilder fra tiden her på Gran Kanaria.

2 Responses to Puerto Rico 25 november 2010

 1. Bjorn Sigurd sier:

  Flotte bilder! Vi har faatt tidlig vinter her i Edinburgh med over 40 cm sno. Hvilket er veldig uvanlig her. Jeg har ikke opplevd saa mye sno her i de 16 aara jeg har bodd her. Saa vi misunner dere enda mer naa selv om det er veldig koselig med masse sno.

  Ha det riktig bra!

  Bjorn Sigurd

 2. Odvar sier:

  Hei Kari-Anne.
  Ligger dere fremdeles ved kai eller er dere på farten over? Hvor langt har dere kommet?
  Vi har -13¤ og 15 cm snø og baker julens kaker.
  Hilse fra Ellen og Odvar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: