Las Palmas 5 desember 2010

Vi er blitt veldig dårlige til å oppdatere bloggen og ber om unskyldning for det.Etter at vi kom til Kanariøyene har skrivelysten eller inspirasjonen, dalt betraktelig. Det oppleves som «litt vanlig» å være på disse øyene sammen med andre turister, selv om vi vet hvor heldige vi er som er her med eget hjem i egen båt.

Torsdag sa vi farvel til våre venner på brygga i Puerto Rico og seilte opp til Las Palmas. Vi kom til en stor havn i en stor by.  Jeg er ikke noe storbymenneske og etter å ha vært lenge i rolige og fredelige omgivelser er folkemengden og støyen her overveldende. Men det skal jeg nok venne meg til.

Den svenske båten Shaddock med Pia og Stefan ligger her i havna. Det er veldig hyggelige folk som vi traff første gang i havna i Brixham, England. Første kvelden her i Las Palmas hadde Pia og jeg en koselig ”rødvinskveld”. Neste kveld var ”gutta” med og det ble noe sent fordi Stefan er en rev til å lage gode Irish og det er skummelt!

I dag har det vært en het dag i Las Palmas, vindstille og over 30 grader pluss. Det føles litt urettferdig å klage over varmen når det er så kaldt hjemme, så jeg gjør det beste ut at det. Kalde dusjer og våt trøye flere ganger pr dag gjør at jeg holder ut 🙂

Vi blir her en stund. Torsdag til uken drar Per-Arne hjem i seks dager. Det er forskjellige ting han skal ordne og han benytter samtidig anledningen til å handle litt etterlengtete varer –  Smørbukk karameller, og Nidar Festkarameller og Spesial, står høyt på ønskelisten min 🙂

I mellomtiden skal jeg vaske og shine opp båten, bunkre hermetikk og tørrvarer, dra til IKEA for noen nødvendige innkjøp og sikker noe mer. Håper bare ikke det blir like varmt som i dag for da er det ikke stor jeg får gjort.

Vi vet ikke eksakt når vi drar videre. Vi har et ønske om en uke på La Gomera før vi setter kursen over Atlanteren. Det er godt å ha gode planer, men det er også OK å endre planene, så vi får se. Passatvinden har ennå ikke stabilisert seg og de båtene som allerede har satt kursen vestover, har måttet gå et godt stykke sør for Cap Verde for å få gode vinder. Uansett er det ikke aktuelt for oss å starte overseilingen før helt oppunder jul.

Vi regner med at vi feirer jul og nyttår på havet. Det blir ikke mye kakebaking, ribbe eller pinnekjøtt i år og lutefisken kan vi se veldig langt etter. Derimot har jeg vært i den Norske butikken i Arguineguin og kjøpt juleansjos og brunost så noen norske maker blir det.

Hvis vi utsetter seilasen feier vi nok jul på La Gomera eller her i havnen i Las Palmas. Vi er allerede invitert på juleskinke hos Pia og Stefan.

Ellers går dagene fort med litt å gjøre og ingen ting vi får gjort. Det heter visst ”mañana- mañana” på spansk.

Her er et par bilder på typiske hverdagsjobber:

Per-Arne renser vinsjene

Klesvask til tørk på fordekket

Vi ønsker alle hjemme en riktig god advent og at dere ikke fryser for mye!!

3 Responses to Las Palmas 5 desember 2010

 1. Ole Petter sier:

  Hei

  Hyggelig å høre fra dere igjen, hvis det er noe utstyr Per A trenger når han er i sfj, så si i fra hvis det er noe jeg kan hjelpe til med

 2. Vivian sier:

  Heisan dere som sliter med varmen! Nå er vi i Riga, og her er det KALDT her. Er ikke sikker på antall minusgrader, men det er isvind direkte fra Sibir. Vi kjøpte oss skikkelige pelsluer/hatter på markedet igår. Og vi har ull stilongs og trøyer! Det høres vel deilig ut???? Vi ser ut som skikkelige Michelin-menner hele gjengen. Men det er mye godt å varme seg på innendørs her. Har lært mange måter å bruke Riga Balsam på!!! Og julepynten her er fantastisk, ikke som plastpynten på Gran Canaria! Kos dere videre. God tur til Sandefjord til Per-Arne

 3. gry sier:

  hola!
  liten hilsen fra båtfolket i puerto rico…bare gry og ole igjen i havna…også dan, men han er i sverige akkurat nå. ole tar en snarvisitt til norge for å kjenne litt på kulda. jeg har tilbrakt mye tid på land, må være litt mamma også.
  hånden er fortsatt dum, daglig på sykehuset, fått konstatert gule stafylokokker i operasjonssåret…har derfor forbud mot det meste som smittebærer: ingen handshakes, ikke lage mat til andre, ingen klemming, klining, ikke gjøre noe fysisk. dvs felix og jeg er gode kunder i takeaway-bransjen, og jeg hopper over støvsugingen:-)
  Men vi begynner glede oss til jul, skal feire med flere familier her hos oss, blir sånn når man bor utaskjærs. vi er nokså julete på julaften, synes det er hyggelig holde på noen tradisjoner, ribbe, medisterkaker, akevitt etc.etc.
  hvilken pantalan ligger dere på i las palmas, jeg tar meg en tur nordover stadig vekk…forresten, vil dere feire julaften hos oss i kåken i arguineguin, så si ifra. tlf 667649331.
  klem fra gry

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: