Jul på La Gomera

Pinnekjøtt fra Kristin og Odvar,  Per-Arne-mammas sjokoladekjeks og julemarsipan fra Hval – det var snadder på julaften. Tusen takk til dere for alt dette gode 🙂

Vi seilte fra Las Palmas i ca 24 timer i 3-4 meter svell fra Atlanteren og for lite vind til å holde båten i god fart så igjen måtte vi hjelpe til med motoren. Underveis fikk vi testet det nyinnkjøpte havfiskeutstyret. Da jeg sto nede å laget middag hørte jeg en lyd og Per-Arne som skrek: Vi har fisk!» Vi gjorde alt riktig og fikk opp en barracuda på litt over meteren og i underkant av 3 kg. Ganske uhyggelig fisk, lang og smal med en kjeft full av sylskarpe tenner! Barracudaen har en utrolig jaktferdighet, den er som en gjedde, bare sterkere, større og mer slu. Vi fikk fisken opp i båten og klarte å ta livet av den, men jeg må innrømme at jeg var ganske skjelven av å holde beistet og at Per-Arne slo den i hodet med en hammer. Blodet sprutet og jeg slapp hele fisken ut i havet igjen! Synd, ellers hadde det blitt barracuda til julemiddag i år. Vel, bedrel ykke neste gang. Da skal jeg være med hardhudet og ikke slippe taket. Nå har jeg jo fått øvet meg 🙂

Det var det godt å komme i havn på La Gomera. Til vår overraskelse ble vi hjertelig tatt imot av Krister og Anette på den svenske båten Euphoria. Vi regnet at de for lengst var seilt over Atlanteren, men planene er endret så de blir her på La Gomera. Sist vi traff dem var i Cascaise i Portugal så det ble et hyggelig gjensyn.

Vi sov litt på ettermiddagen og hadde en koselig julekveld i båten. Spiste selvfølgelig alt for mye av all den gode maten og snaksen vi hadde fått.

I dag, 1. juledag har vi ruslet en tur i byen. San Sebastian er La Gomeras hovedstad; en søvnig liten by med ca. 6000 innbyggere. Det finnes tre hovedgater, et fint lite torg med noen kafeer og restauranter, et lite knippe historiske bygninger fra 1400- og 1500-tallet. Fra denne byen dro Christopher Columbus i 1492 mot Amerika.

Vi har vært her en gang tidligere. Før jul i 2007 var vi på Tenerife og tok ferge over hit en dag. Da ble vi fasinert av stedet og drømte om å komme hit i egen båt – og det er vi nå 🙂

Legger ved noen bilder så kan dere se hvordan vi koste oss julaften.

5 Responses to Jul på La Gomera

 1. Geir Lauve sier:

  Fortsatt God Jul! 🙂
  15 blå og stille her i Sandefjord. 😉
  MVH Geir

 2. Kilico sier:

  Ser ut som dere har en fin julefeiring, men det må jo være viktigere enn noen gang å ikke stikke seg på juletreet (det foran havnekontoret).
  Ha en fortsatt god julefeiring!
  Julehilsen fra oss i Argentina.

 3. Marit Tellefsen Øie sier:

  God jul og kos dere videre på turen!

 4. Ole B. Dolva sier:

  Får mannskap hit 11.1, planlegger avreise 16.1 Dersom dere ikke allerede har reist avgårde da, har vi muligheten for å «slå følge» over.
  Vi holder kontakten.
  Ole

 5. Roy Hansen sier:

  Hadde julemat med Knut Arivid og Hilde , pluss barn her her hjemme igår, med tilbehør. Fikk da din link.
  Jeg og Ethel ønsker dere forsatt god jul og ett godt nytt år.
  Good voyage.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: