Vel framme i Mindelo, Ilha de São Vicente på Kapp Verde

Etter en uke til havs er vi nå framme ved første mål. Seilasen har gått veldig bra, sol fra skyfri himmel om dagen og fantastisk stjernehimmel om natten.Det er blitt merkbart varmere og for hver natt har vi trengt et plagg mindre.
Vi har hatt stabil NØ vind hele tiden, dog noe varierende i styrke. Første dagen startet vi med genaker. Om kvelden økte vinden og vi byttet til genoa. 3-4m svell fra nord med relativt store vindbølger fra øst gjorde de neste to døgn til en utfordrende balansekunst både når vi satt, sto og lå. Vi fikk allikevel laget middag, gjort nødvendige besøk på badet og sovet relativt greit.
De neste 4 døgnene var det roligere vindforhold, stadig med samme vindretning. Det gikk litt smått og vi måtte spe på med litt motorkraft, primært for å lade batteriene.
Siste døgnet økte vind og bølger igjen, farten økte og vi var framme i dag, fredag 7 januar kl 11.00.

Som dere ser så har vi ikke oppdatert bloggen underveis. Litt latskap og litt tekniske problemer.
Internettet her er veldig dyrt og dårlig, vi prøver å finne en kafé med nett i en av dagene. Vi får heller ikke brukt mobilene våre, må i så fall kjøpe lokale kontantkort. Vi vet ikke når vi seiler videre så mobilene får ligge litt i fred inntil videre.
Så Håvard jeg får ikke ringt eller sendt deg SMS som jeg lovet, men når du leser bloggen så ser du at vi er vel i havn 🙂

Nå er vi ferdig innsjekket i marinaen, hos politimaritim og imigrasjon. Neste post på programmet er å dusje og sove.

(Dette innlegget er sendt via satelitt telefon)

4 Responses to Vel framme i Mindelo, Ilha de São Vicente på Kapp Verde

 1. Geir Lauve sier:

  Flott! Well done! 🙂 MVH Geir

 2. Pia o Stefan sier:

  Hej ! Vi har saknat rapport från er men nu känns det skönt att få veta att allt har gått bra och att ni är framme. Det är nästan så att vi är lite avundsjuka på er. Njut av att vara framme och ha bra dagar tlls nästa etapp. Vi saknar er här i Las Palmas. // Pia och Stefan

 3. fanteliv sier:

  Så bra dere kom vel frem på første etappe! Lykke til videre på neste etappe! Petter vil gjerne prøve å snakke på SSB. Send en melding på Irridium å oppgi UTC tid det passer best for dere når dere er på vei.

  Klemmer fra Fanteliv

 4. wenche aas sier:

  Så flott å ha kommet så langt!!Er så moro å følge dere både via bilder og fine reisebeskrivelser.Nyt Cap Verde og lykke til på neste store etappe.
  Klem Wenche

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: