Mindelo Cap Verde 10 januar 2011

Tusen takk til alle dere som har skrevet hyggelige og oppmuntrende innlegg til bloggen vår. Vi setter umåtelig pris på det og kjenner at det gjør godt 🙂

 Vi er fremdeles i Mindelo. Her blåser det kuling med nær storm i kastene for tredje døgn på rad, så vi avventer avreisen til vinden løyer litt.

Når en kommer til nye havner er det høflig og korrekt å ha landets gjesteflagg heist opp til nedre salingshorn på styrbord side avbåten. Det har vi vært nøye på under hele reisen, men for Cap Verde manglet vi flagg. Da var en tur på markedet løsningen. Øyboerne er glade i flagget sitt og har et avslappet forhold til dets proporsjoner. De lager kjoler, vesker, sko, capser og alt du kan tenke deg av flagget. For oss resulterte det i et hjemmesydd kvadratisk flagg kjøpt av en nydelig og blid dame. Flagget har stjerner kun på en side og en noe tilfeldig plassering av striper og stjernering. Ganske sjarmerende og et godt minne å ta vare på.

 Vi har vært litt rundt i byen og sett oss om. Her er et fascinerende folkeliv, markeder og stor kontrast til Kanariøyene. Vi ser flotte kvinner med tungt lastede kurvet på hodet, barn som leker i støvet under trærne, menn og unge gutter som sitter og prater i skyggen, skopussere og løshunder. I de trange gatene opp mot markedet sitter menn og kvinner på bakken og selger frukt, grønnsaker, fisk og kylling. Alt ser fristende friskt og ferskt ut. Her skal vi kjøpe inn det vi trenger før avreise, med unntak av kylling og fisk.

Lørdag kveld var vi en tur på byen. Clube Nautico reklamerte med levende musikk fra kl 19.30. Baren er ute/inne grunnet et delvis nedrast tak, veggene er dekorert med flagg også det norske, bilder, t-skjorter, ARC-banner fra 2010 og mer som seilere har hengt opp. Sjarmerende og artig sted. Musikken var det så som så med. Vi hørte mest ”one-two – one two” og blåsing i mikrofonen enn musikk. Vokalisten var mer opptatt av lydkvalitet enn sangstemmen sin. Etter hvert gikk vi videre til en restaurant med veldig bra musikere. Akustisk funana og batuque melodier i en blanding av portugisisk, brasiliansk og afrikanske rytmer. Veldig bra!

Her i havna i Mindelo treffer vi også båter vi har sett før. Bla. en engelsk båt Bobby Dazzler med en hyggelig fyr Jim, som har fulgt oss på AIS siden Muros i Spania. Det ligger også to svenske båter og to norske båter her. Den ene er det ikke folk på og den andre kom i dag.

Igjen er vindror et samlingspunkt på brygga. I dag har 6 men fra Frankrike, England og Norge diskutert erfaringer og bruk. Så hvis du føler deg ensom og ønsker kontakt med andre er mitt råd: Still deg opp på brygga, se med bekymret mine på vindroret og klø deg litt i hodet = garantert suksess 🙂

På La Gomera traff vi kjentfolk og til våre medseilere som var med på baccalaofesten i Leixões skal vi hilse fra Krister og Anette på Euphoria, og mannskapet på den tyske båten med babyen Paula. J Krister og Anette blir på Kanariøyene og seiler mot Azorene ut på vårparten.

Nå kaller skipperen på en håndsrekking. Vi sier ifra når vi setter seil for Barbados 🙂

4 Responses to Mindelo Cap Verde 10 januar 2011

 1. Ole Petter sier:

  Godt nyttår til dere begge. Fint å se at dere har kommet vel frem. Spennende å følge med dere og god tur over Atlanteren når neste etappe starter

 2. Geir Lauve sier:

  Takk for rapport. Nei, vent på den gode vinden. 🙂 Fortsatt god tur. 🙂 MVH Geir

 3. Per Rune sier:

  Hei og godt nytt år begge to.
  Av en eller annen grunn går tankene til dere når snø og vind polerer fortausisen og frostrøyken ligger i havna her.
  Fortsett å gi oss varmende beretninger.
  God tur videre.

  Hilsen Per Rune

 4. sigurd sier:

  Hei ser at dere har satt seil for Atlanterhavet i dag så jeg vet ikke når dere ser dette. Men uansett,ha en fin tur og skitt fiske.
  Hilsen Kari og Sigurd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: