Charlotteville Tobago 2 febr 2011

Fremdeles i fredelige Charlotteville. Sitter nå på biblioteket som har wi-fi og derfor er vi endelig på nett. Det er veldig koselig å lese alle gode kommentarer til bloggen vår. Jammen er det mange som følg oss på turen, det varmer godt i hjerterota. Bading avdekker diverse overraskelser. Da jeg svømte bak båten var noe helt merkelig. Jeg foretok en nærmere inspeksjon og oppdaget at vindroret var brukket tvers av og vi aner ikke når det har skjedd! Over Atlanteren kjørte vi autopilot i tillegg til vindroret og merket derfor ikke at noe var galt. Vi sender en mail med bilde til Hydrovane og er spendte på om og hva de svarer.

Et annet problem som er dukket opp: Ladingen fungerer ikke, eller i alle fall altfor dårlig. I Puerto Rico Gran Canari installerte vi ny dynamo og ladesystem ved hjelp av en tysk skipselektriker. Dette funker ikke! Per-Arne studerer kabelskjemaer og spenning og koblinger og jobber hard for å finne en løsning på problemet. Det er ikke mulig å få hjelp til å reparere dette her vi er nå, så vi må antagelig gå ned til Trinidad tidligere enn beregnet.

Ellers går det i ”Hi-man”, rastafletter, kaldt Carib-øl og bading her på Tobago. Vi får daglig besøk av en eller to fiskebåter som vil selge oss fisk og hummer. Gutta er ikke plagsomme. Det virker som om de har et system med å fordele seilbåtene som ligger på svai, seg i mellom. De tilbyr fangsten og er like blide og respekterer et ”nei takk ikke i dag”, så får de kanskje en kald øl eller noe annet. Neste dag kommer de med gratis fisk.

Vi har forspist oss på tunfisk og takker vennlig, men bestemt nei til den fisken for en stund. Hummeren var en utfordring da vi ikke har stor nok kjele til å koke et sånt beist. Dyr var den også – beistet altså. Men vi har funnet en ny og lurere måte å tilberede hummer på, så får vi et bra tilbud så slår vi til igjen.

Fram mot helgen venter vi innrykk av tre norske båter, Rikaros, Harry Z og Aries. Det gleder vi oss veldig til.

Legger ved noen bilder så dere ser litt hvordan vi har det.

4 Responses to Charlotteville Tobago 2 febr 2011

 1. Ole Petter sier:

  Hei

  Dette ser veldig bra ut. Flott bar dere har funnet 🙂 Hils Rikaros, hørte han hadde vært i Norge en tur. Hvis dere ikke får ordnet ladesystemet, kan dere sende over spesifikasjoner så kan vi se om det er noe vi kan bistå med. Her hjemme er det heldigvis ikke så kaldt mer, så nå venter vi på våren.

 2. Mette sier:

  hei, dette ser deilig ut,men jeg måtte nok ha blitt fløyet over Atlanteren. Litt pysete sånn sett. kos deg/dere fortsatt. Jentefest i Sandefjord for en stund siden. evigheter siden sist jeg kunne. veldig hyggelig. Mette

 3. Håkon Pedersen,sola sier:

  for å se om generatoren leverer,kortslutt over polene for å se gnist.dersom det er ok.kan det være lite vann på batt.da får du ikke gjennomgang til lading eller utlading.det skal være vann mins 1 cm over cellene.Er vannet du har veldig mye kalk,bør du forsøke å distilere før bruk.Er det noe jeg kan bidra med,så send en mail Håkon P.

 4. gry sier:

  Hola!
  Gratulerer med vel overstått overfart 🙂 14 dager er jo høyst respektabelt. er det ikke deilig å ha fikset dette? Regner med selvtilliten er et par hakk høyere nå. Tobago var en av mine favorittøyer – vi lå en måned i Store bay på sydvest-kysten.
  Trinidad synes jeg ble for klamt og varmt. Det ligger mange flotte øyer å venter på dere i Grenadinene. Hør med Harry-z om det fortsatt er liv på Hog Island syd for Grenada – det bare MÅ oppleves på søndager. Her på Gran Canaria har vio det bra. Dan, Magne7Ellen og jeg er igjen på utsikker 8.
  Jeg har fremdeles trøbbel med hånda mi, og det er kjipt. Har pt gått over 80 ganger til behandling på sykehuset (5 dager i uka) og fikk beskjed i går om at jeg har minst like mange runder igjen – dvs. mulig bra til utgang mai…knurrrr.
  Skal til Frankrike en uke på lørdag. Fint med litt annet enn varme, tre familier på skiferie i Val Thorens.
  Forsett og kos dere «over there», hils felles kjenet.
  klem fra gry

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: