Chaguaramas 25 februar til 5 mars 2011

Vi har hatt båten på land.

En svett og støvete uke på Power Boats verft ga oss mange nyttige erfaringer, god arbeidshjelp, god service, ny vannlinje og en ren og pen båt.

Power Boats er et effektivt og trygt sted å ta opp båten. Verftet har flere spesialhåndverkere, verksteder og små utstyrsbutikker, samt en rekke arbeidere som er godkjente av verftet for å ha lov til å jobbe for båteierne. Det fungerte helt fint for oss. Da vi hadde fått båten trygt plassert på støtter, fikk vi raskt kontakt med fire ulike kontraktsarbeidere som ga oss pris på det arbeidet vi ville ha gjort. Vanligvis gjør vi alt arbeidet selv, men i denne varmen og med alt som skulle gjøres var det fornuftig og greit å sette bort vask, polering, voksing av skroget, samt vask, pussing og stoffing av «understellet» samtidig fikk vi hevet vannlinjen. En høyst nødvendig jobb som besto i å slipe gelcoat, prime 5 lag og stoffe tre ganger.

Selv om mr. Walker gjorde jobben delvis med hjelp av en kamerat, måtte vi – mest Per-Arne stadig være tilgjengelig for materialer, noen velmenende råd (er litt usikker på hvem som veiledet hvem), og diverse andre avbrytelser. men – vi valgte den billigste kontraktøren og jobben ble godt utført og ferdig på 5 (delvis hele) dager. Selv kunne vi bruke det meste av tiden på diverse innkjøp til båten, sy letrekk, fikse små og større ting.

det koseligste ved oppholdet her er at vi har truffet kjentfolk: Sun Burnt og Dream Cather fra Australia, nabobåter med oss i Mohamedia Marokko. CathyC fra Sverige som vi har møtt flere ganger i Europa og i Marokko, Carmensita fra Sandefjord, Jade fra Holland som vi møtte i Charlotteville Tobago. Noen dager senere kom også Salt og Amelit, begge fra Sverige. På land havnet vi ved siden av en båt som lå på samme brygge som oss på Cap Verde, seilte samtidig som oss over Atlanteren og lå ankret ved siden av oss på Tobago. Skipperen er en sveitsisk gutt som har reist hjem for en periode. Han må jo tro at vi forfølger ham.

Jade fra Holland er noen riktige jordomseilere og vant til å ta initiativ til sosial sammenkomster. de inviterte alle båtene til en felles grillkveld på marinaen Coral Cove. ca 30 personer fra flere Europeiske land ankom med mat og drikke. Jade driver en restaurant i Holland og er resere til å lage verdens beste grill. det ble først fyrt opp med ved i et par-tre timer, deretter litt kull og så var vi i gang med maten. Utrolig god grilling i godt selskap:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: