Karneval på Trinidad

Vi har vært på et fantastisk karneval i Port of Spain.

Tirsdag 8 mars ble vi hentet ved marinaen kl 06.00. Grytidlig synes vi som helt har vent oss av med vekkerklokke, allikevel var det 11 personer fra båtene Salt, KathyC, Amelit, Carmensita og blue som sto klare og forventningsfulle på brygga. Vi skulle inn til Port of Spain og se på den store finaleparaden som starter tidlig om morgenen og varer og varer og fortsetter og fortsetter til langt på kveld.

Trinidad er kjent for et av verdens største karneval, De Mas. «To play mas» er den sentrale karnevalsaktiviteten, hvor man deltar i et mas-band. Hvert band består av en gruppe «maskeraders», som følger bandets overordnede kostymetema, og størrelsen varierer fra en liten gruppe på ti, til en hærskare på over ti tusen deltakere for de mest populære bandene. Beinhard rivalisering preger konkurransen om kostymeprisene. Flere måneder med kreative og mentale forberedelser kulminerer i en ekstatisk livsutfoldelse under de to offisielle karnevalsdagene som utgjør «pretty mas».

Hvert band har en egen trailer med enorme lydanlegg. Musikken er en suggererende blanding av tradisjonell karibisk calypso, amerikansk soul, jamaikansk reggae og indiske rytmer. Og høyt spiller de, enten det er «ferdiglaget»,  med vokalister eller Pan-band (steel-band). Musikken dundrer i herlige rytmer og er så høy at det dirrer i skjellettet. Til og med kameraet jeg holdt i hånden dirret.

Etter 12 timer i lyd-, farge og menneskekaoset ble vi hentet av sjåføren vår og var nesten klare for å dra tilbake til båtene. Det er alltid mer å se, mer å høre og mer å gjøre 🙂

Vi hører historier om at det er så farlig på Trinidad, mye overfall, ran og drap, spesielt i karnevalstiden. Sikkerheten har stort fokus og stor prioritet i dette landet. Det er overvåkingskameraer, helikoptere, politi og security i gatene. Vi føler oss veldig trygge og tar normale forhåndsregler: Ingen smykker (jeg har jo ingen), ingen verdisaker (kun kamera), vanlige klær (det er det vi har), ingen bakgater eller alene i mørket.  

Vi tok masser av bilder på karnevalet. Her er et utvalg. Et klikk med musen gjør bildene større 🙂

3 Responses to Karneval på Trinidad

 1. Bjørg sier:

  Det må ha vært en utolig opplevelse å ta med videre. Høres litt voldsomt ut. Her øyner vi litt vår begynner å bli bart på veiene, mye vann. Barnenarna er lei av vinteren stunder til å kunne sykle på skolen.I dag skal vi til Eggemann på Jåberg å spise saltkjøtt erter og flesk aqvit øl og karamelpudding. Bondelaget som skal ha møte der.God tur videre vær forsiktige vi er glade i dere

 2. Roy Hansen sier:

  Hei Har selv hvert med på karneval I Trinidad, så forstår at dere har hatt en fin opplevelse. Jeg seilte da på en LNG båt som lå ankret rett utenfor havna som dere sikkert ligger nå. Vi hadde også noen turer inn til samme havn med livbåten. Handla i taxsfri butikken under resturangen. Jeg var der for 6 år siden, da lå det 3 norske seile båter inne, ingen var den dagen ombord i sine båter, så hvor i norge de kom fra fikk vi ikke vite. Ha en forsatt fin tur, her i Sandefjord har snøen så vitt begynte å forsvinne. Har hat alt forlang vinter her hjemme. Kos dere.

 3. tove skjerven sier:

  Hei og hå.
  Jeg har fulgt med på bloggen deres gjennom høsten og vinteren, og det har vært veldig kjekt å lese og se bilder! Fantastiske eksotiske bilder fra trinidad – dette må være en utrolig opplevelse for livet! Skal følge med på dere videre, vi lever jo et helt annet liv her oppe i nord, og barnehagehverdagen er vel snart et fjernt minne Kari Anne:-) Men nå er våren endelig kommet til Sandefjord, så nå nyter vi den i alle fall! Klem fra Tove (Guriskogen bhg)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: