Grenada 15 mars 2011

Vi hadde en fin seilas med fulle seil – og noe hjelp av motor må innrømmes, fra Chaguaramas til Prickly Bay Grenada.

Passageweather og Grib-filene viste lite vind og kun 1 til 2 meter bølger natt til lørdag. Passatvinden er alltid østlig dreiende mot nord. Vår kurs mot Grenada var nordlig så det passet oss bra med et værmessig rolig døgn. Allikevel var det ganske uvant å krysse.  Alle båtens bevegelser var krappe og uforutsigbare, så natten føltes mer slitsom enn forventet. Vi er blitt bortskjemte med medvindsseilas. Over Atlanteren hadde vi «kontroll» på båtens bevegelser i bølgene. Vi visste at båten roet ned seg rett før to eller tre store bølger, da var det bare å holde seg fast og vente litt, så var vi tilbake til den jevne rullingen og kunne fortsette med hva vi enn holdt på med.

Vi kom hit til Prickly Bay Grenada lørdag formiddag. Her er Port of Entry, stedet for å sjekke inn når en kommer til landet sørfra. Innsjekkingen var avslappet:

 • Customs halv-lå i stolen og så på fotballkamp samtidig som han halvveis sjekket alle skjemaene vi hadde fylt ut
 • Immigration stemplet passene mens han mer eller mindre diskret lo av bildene våre
 • Vi fikk utdelt et helsekort der de garanterte for at vi ikke er syke og ikke bærere av smittsomme sykdommer – helt uten at de spurte noe om helsa vår
 • Og når vi skulle betale – da hadde vi ikke noen EC dollar som er valutaen her, men det gjorde ikke noe. Vi kunne bare komme og betale senere. Easy 🙂

Etter nesten 3 hete uker på verft og i marina i Chaguaramas, er det utrolig deilig å komme ut på svai igjen. Vi har et godt anker og meter på meter med kjetting, så her ligger vi trygt og fint på ca 10 meters dybde.  Det er luftig og godt og heten kjennes ikke så trykkende – og – vi kan bade – utrolig deilig!!

Her som alle andre steder møter vi igjen båter bra tidligere. Rett utenfor oss ligger båten Lisbeth 2, Tyskland, som vi traff i Marokko og på Cap Verde.  Veldig hyggelige folk. Ellers er det europeiske båter vi kjenner igjen fra Tobago og Trinidad. Vi er litt nysgjerrige av oss, så når vi sitter ute og slapper av er det «kamp» om kikkerten hver gang vi ser en ny båt komme inn i bukta, – kanskje det er noen kjente?

Mer kommer neste gang vi har nett-tilgang. Da skal vi prøve å få til noen bilder også 🙂

2 Responses to Grenada 15 mars 2011

 1. Geir Lauve sier:

  Hehe, dere høres ut til å ha det slitsomt. 🙂 Her er våren i full gang… heldigvis. 🙂 God tur videre! 🙂

 2. Håkon Pedersen sier:

  Hai,hai.Ment som et varsko.Har vært med dere på tur en stund nå.Herligt.Når dere var i Venezuela,var dere der vi lastet olje innenfor i puerto la cruize.
  Likeså opp i en elv som gikk opp til Carapito.Og senere kommer dere vel op til Curacao og Aruba.Kjente steder for meg dengang.Ser på Google der dere ligger nå.nærmere paradice er det vel vanskelig å komme.Nyt
  hver dag for den gave det er.hilsen til dere begge fra Håkon P.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: