Grenada 22 mars 2011

Nyter late dager på Grenada.Deilig med ”ferie” etter hektisk tid med båtjobbingen på Trinidad. Denne uka er det overskyet med regn. Vi leser, bader og koser oss med venner på båtene Betame (Tyrkia) og Carmensita (Sandefjord). Vi har vært en tur inne i St.George`s, hovedstaden på øya, og ellers gjort lite.

Per-Arne var dagens helt og reddet en stor katamaran! Tauet til bøya hadde røket og båten var på god fart rett mot andre båter og mot steiner og knauser på land. Fruen var alene med mann på dykkertur. Damen kunne ikke engelsk, visste ikke hvordan hun skulle starte motoren ei eller få ut et anker. Hun var livredd og kunne bare klynke.

Med hjelp av Per-Arne og to seilmakere fikk de avverget kollisjoner og delvis bremset båten. Etter mye ståhei og dramatikk klarte en av seilmakerne å starte en av motorene, mens Per-Arne dyttet og dro ved hjelp av dingien vår. Å styre med en motor var ikke lett for en uerfaren seilmaker, men tilslutt ble katamaranen bundet til bøya med et av våre tau.

Mustafa fra Istanbul, eieren av katamaranen, var takknemmelig for hjelpen. Han kom med en stor pose gaver og invitasjon til middag. Det tok vi selvsagt imot og hadde en hyggelig kveld med utrolig god mat i luksuskatamaranen deres.

Vi venter på nytt ror til vindroret vårt. Som tidligere fortalt så knakk roret en eller annen gang på vei over Atlanteren. Vi får nytt ”gratis” ror fra Hydrovane, men det tar sin tid. Gratis betyr at vi må betale frakt og en agent for å motta roret, samt at vi trenger en ny stamme som er tilpasset det nye roret. Så – ingen ting er gratis her i verden 🙂

Venter spent på skattoppgjøret. Altinn har stoppet opp, en utfordring for tålmodigheten. Håper virkelig på ingen restskatt eller at det går i 0,-. Det blir i så fall føreste gang på mange år. Har dårlig med fradrag så v i krysser fingre og tær for et godt resultat.

Per-Arne har tatt sommerklippen og jeg har fått en «ny» mann. Ellers intet nytt fra oss 🙂

Kos dere i vårsola alle sammen 🙂

5 Responses to Grenada 22 mars 2011

 1. Bjørg sier:

  Fjær i hatten Per Arne, Ta ikke fortore kjanser vi skal ha dere hjem igjenn. Fin å ha deg på Facbook Kari Anne det blir litt nermere kontakt. Kos dere videre mens dere kan, det skal vi også gjøre.

 2. Geir Lauve sier:

  Takk for rapport. Dere høres ut til å ha det veldig fint. 🙂 Per Arne: Ja, du trengte en klipp… 🙂 Her var det skikkelig vårvær i dag, med sol og 13C i skyggen. MC er fyra opp. 🙂 Ha det fortsatt fint begge. 🙂 MVH Geir

 3. Paal Falang sier:

  Hei på dere!
  Sitter her i gamlelandet og leser bloggen deres. Fantastisk tur dere har hatt til nå. Artig å lese om opplevelsene, og erfaringene dere gjør underveis. Jeg tar av meg hatten (jeg ikke har)for denne prestasjonen. Det er tøft å legge ut på en slik seilas. Jeg følger med dere videre. God tur videre.

  P.S.
  I morgen er det landskamp mellom Norge og Danmark på Ullevål. Jeg regner med at du ikke savner fotojobben akkurat i disse tider. D.S.

  Beste hilsen
  Paal

 4. Grete sier:

  Dette ser ut til og være litt av en tur dere har begitt dere ut på Kari Anne!
  Fikk adr. til bloggen din av Bjørg etter å ha vært nysgerrig lenge.
  Hadde jo hørt om både turen og bloggen, så glad var jeg når jeg nå kunne følge dere på denne fantastiske turen
  Har ikke fått lest alle innleggene, men det vil jeg ta meg tid til en dag…. Gleder meg……
  Ser jo at dere har det deilig med varme, sol og bading. Det går heldigvis mot de tider her og nå, så da er det bare å glede seg.
  Det ligger fortsatt mye snø i hagen, men det minsker for hver dag.
  Har forresten vært ombord på Carmensita, men det er fryktelig lenge siden.
  Kos dere videre, vi skal følge med.
  Hjertens, fra din kusine Grete.

 5. Stefan o Pia sier:

  Hej !
  Vilket äventyr ni är ute på. Vi åker hem till sverige (flyger)nu i april. När vi kommer tillbaka ska vi äntligen börja röra på oss. Men vi lämnar inte detta örike. Sommaren tillbringar vi här. Värmen är på väg tillbaka. Vi förstår att ni njuter av det varma vattnet, här har vi i dag 19. Inte badbart.
  Kramar från oss

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: