Bequia 13 april 2011

Vi seilte 26,1 nm nordover til  Bequia, en liten flott øy i Grenadinene rett sør for St.Vincent. Her ligger vi nå for anker i Admiralty Bay. Bukta er stor med den lille byen Port Elisabeth innerst og to lange sandstrender på østsiden. Ved 19-tiden er det helt mørkt her i Karibien og vi tok en tidlig kveld. Nest morgen kom kikkerten fram og vi speidet etter kjente båter. Da så vi at Kai på svenske Amelit var på vei ut av bukta med kurs nordover. Søren og – der misset vi han, men vi treffer han nok til sommeren på Trinidad. Vi traff en annen norsk båt Friheten med Geir og Lillian og hadde en hyggelig kveld i deres båt.

Som langturseilere flest, er vi fornøyde med å få gjort en viktig ting hver dag. Et presserende gjøremål nå var å få vasket klær. Håndklær, sengetøy og trøyer trengte en skikkelig vask og Per-Arne hadde kun to rene truser på lager. Dag 1 samlet vi sammen alt skittentøy, bla 14 håndklær og 33 P-A truser. Dag 2 var vi i byen og sjekket forhold og priser på vask. Dag 3 leverte vi vasken til Handy Andys laundry. Dag 4 hentet vi deilig rene klær. Og sånn går jo dagene 🙂

Her som på de andre stedene vi har vært, er badevannet klart og varmt. Vi har en intensjon om å svømme minst 10 runder rundt båten hver dag for å få litt trim. Det forutsetter: –  grundig planlegging = gjort, – innkjøp av to par svømmebriller = gjort, – ”kjøre” noen testrunder = gjort, – jobbe med motivasjonen = under arbeid. Det betyr at vi snart bør være klare til å starte forbedring av
kondisjon og styrke 🙂
Litt flinke er vi jo innimellom. Gjøremål siste uka: Vask av motorrom, rydde, lage mat, vaske, spleise nye tau, lage nye fester til dieselkannene på rekka, øke ladespenningen fra dynamoen ved å bytte ut skillediodene med et elektronisk relé, lage vann og lade batterier.

En gladnyhet er at jeg har fått innvilget nok et års permisjon fra jobben. Tusen takk til verdens beste arbeidsgiver  🙂  Vi feiret med en bedre middag på Jack`s på Princess Margaret Beach.

Nå har vi veldig god tid og kommer ikke til å seile lenger nord denne sesongen. Vi blir på Bequia en ukes tid og  planlegger å seile sakte sørover til Tobago Cays, Chatham Bay på Union Island og videre til Grenada. I orkansesongen skal vi være på Crews Inn, Chaguaramas Trinidad. Etter planen skal også svenske Amelit og Salt, norske Carmensita, Kepasa og nok en norsk båt også være der. Noen skal en tur hjem i perioden, men vi gleder oss til masse hyggelig samvær med gode venner i sommer.

3 Responses to Bequia 13 april 2011

 1. kilico.no sier:

  Hei på dere.
  Høres ut som at dere har det greit. Ikke mye isbreer i det området dere seiler i ser det ut til.
  Hva er planene deres videre?
  Ønsker dere god påske med fine badetemperaturer.

 2. jan petter lund sier:

  Hei igjen….. Whaleboner bar & restaurant…… nåja nærmere hvaler kommer du vel ikke…..litt rart å tenke på at du nå sitter på knoklene av noe som kanskje opphavet har vært med å nedkjempe…… (tror ikke vi tar diskusjonen om hvaljakt etc……)….har forresten ei tannn vi fikk av din far for leeeeeeenge siden….. ringen er sluttet….. litt rart å lese loggen…… dagligdagse ting som vask og skilledioder ….releer…..dynamo…. vi som sitter «på hylla» hjemme tror det er fantastiske opplevelser fortløpende — ett sammenhengende spennende eventyr…… påskefri hos oss … feireer hjemme på Las Verandas……slapper av med barnebarn og småturer — men jeg er ferdig med snø…. så deet blilr å sjekke krokus og snøklokker. ha en fortreffelig påske —jan p

 3. Britt sier:

  ^Åååååå…..vi misunner dere som kan fortsette turen. Vi nærmer oss avreise og det er vemodig. Savner dere og skulle ønske vi kunne fortsatt turen lenge.

  Men….så er det ting som drar oss hjemmover. Jeg skal bli bestemor igjen i slutten av oktober og det gleder jeg meg veldig til. Krysser fingrene for at alt går bra denne gangen.

  Klem Britt og Erik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: