Union Island 12 mai 2011

Vi er tilbake på Union Island og ligger for anker rett innenfor revet.

Den siste uken har vi hatt flotte dager sammen med Ole på Kepasa. Vi hadde en nydelig seilas fra Bequia, 6t med sol, passe mye vind og lite bølger, ned til Tobago Cays. Her var vi i tre dager og snorklet på Horseshoe Reef.  En fantastisk opplevelse, som å svømme i et akvarium. Fisk i alle farger, fasonger og størrelser, skillpadder og rokker. Store stimer på over 100 av blå fisk (Blue Tang) og på det meste var det 8 skillpadder som samtidig svømte over, under og ved siden av oss.

Ved avreise til Mayreau røk gasswiren og det ble fikset i en fei (se forrige blogg) Vi ankret opp i Saline Bay – for 3. gang på kort tid. Mayreau er en flott og liten øy. Folk er avslappet og henslengte og vi liker oss godt.

Igjen mye bading, og en lang og svett gåtur over øya til Salt Wistle Bay. Lokalfolka slappet av i varmen, satt eller lå i skyggen og så litt rart på oss da vi svettet oss opp bakken til toppen av øya. Vel nede på den andre siden ble det et bad og en kald øl på ”The last bar before the jungle”. Her satt fire, fem menn og spilte kort, de ristet på hodet og sa at det er noe som heter Taxi! Og taxi på øya er en som har bil og som har lyst til å kjøre en tur for noen kroner. Vi sto over tilbudet om både transport og mer øl, tok på skoa og slet oss opp bakkene  igjen. I nedoverbakken på motsatt side av øya hadde vi god knekk i knærne alle tre – men vi klarte det 🙂

I dag har vi flyttet oss hele 2 nm til Union Island, så nær at vi ser lysene fra landsbyen på Mayreau her vi sitter. Vi har truffet igjen den svenske båten Salt som vi sist var sammen med på Trinidad. Det ble et hyggelig gjensyn som ble feiret med et lite glass i baren Happy Island, ute på revet. Forøvrig et artig sted – en liten bygning på en liten  forhøyning ute i havet, fargerikt og koselig og bare tilgjengelig med jolle.

Vi blir her noen dager før vi sakte setter kursen sørover. Det ser ut til at flere av båtene vi har truffet på turen vår skal til Trinidad i orkansesongen i sommer. De fleste er nå på vei sørover og snart er vi en liten koloni av norske og svenske båter. Veldig hyggelig 🙂

2 Responses to Union Island 12 mai 2011

  1. Ole Petter sier:

    Hei på dere

    Flotte bilder dere har lagt ut, ser ut for at dere fortsatt nyter tilværelsen. Kos dere videre, hilsen alle oss

  2. Bjørn sier:

    Hei,
    fint dere koser dere. Hadde deilige dager i Tobago Cays vi også. Hils til Ole på Kepasa som vi besøkte i Le Marin!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: