Chaguaramas 25 juli 2011

I dag  reiste Per-Arne hjem for å jobbe noen uker. Han kommer tilbake i begynnelsen av november og jeg er igjen på Trinidad og passer båt.

For tiden ligger det to andre norske båter her: Kepasa og Hero, samt svenske Amelit, og i Scotland Bay ligger Carmensita, så helt alene er jeg ikke.  Alle skal hjem eller reise en tur under orkansesong-oppholdet, men stort sett er det kjentfolk i nærheten.

Eller så blir en også kjent med andre. Hver søndag spiller seilerfolket Domino på Coral Cove, marinaen vi lå i da vi var her under karnevalet. Det er flest amerikanere og franskmenn og de er åpne for nye som ikke kan noe som helst. Veldig bra, jeg har lyst til å prøve det 🙂

Vi har brukt den siste måneden på diverse vedlikeholdsarbeid på båten, men har også tatt oss tid til å slappe av med gode venner. Vi har vært på grillfest her i Crews Inn Marina, vi har vært på grillfest med overnatting i Scotland Bay, vi har vært en tur inne i Port of Spain for å se etter et TV, vi har vært på kjøpesenteret The Falls at West Mall for å titte, vi har besøkt West Shore Medical privat hospital med en vond fot, og vi har handlet innleggssåler og betennelsesdempende medisin i SuperPharm.

Grillkveldene har vært særdeles vellykkede. Her i marinaen er servicen upåklagelig. Fire båter grillet sammen og betjeningen kom med stoler og bord som ble satt ut på plenen ved bassenget, de hadde med duker og gjorde alt veldig fint for oss. Det var en mettende og noe fuktig aften som startet med fellesspråket Engelsk, og endte i en blanding av norsk, fransk, tysk og sveitsertysk, samt noe malaysisk og kinesisk – og vi forsto hverandre veldig godt alle sammen 🙂

Sist helg ble vi invitert sammen med Ole på Kepasa, til Grete og Bjørn på Carmensita. De ligger for anker ute i Scotland Bay. Det er et stykke med gummijolle (dingi) ut dit og det blir tidlig mørkt så overnatting var påkrev. Vel fremme i ”Bayen” traff vi tyske og” Trini” venner av Carmensita.

Vi hadde en strålende kveld med bål og mat i vannkanten. Jungelen står tett ned til vannet og inneholder mye spennende, bla brøleaper og anakondaer. Vi så bare masse ildfluer, maur og en og annen mygg og var vel fornøyde med det.

Det er enkelt å komme seg inn til byen fra Chaguaramas. Vi rusler opp til hovedveien og her kommer det hele tiden maxitaxier som fungerer som busser. Står du ikke på en holdeplass er det ok, de stopper over alt, også på motorveien, og tuter for å kapre kunder – et utmerket system.

Turene vi har tatt er som før nevnt bla for å kjøpe et lite og billig TV som fungerer i dette landet. Det skal ikke være PAL og hest ikke 110v som er standard. Vi fant et mulig brukbart apparat, men ser det litt an. En annen løsning kan være å finne en TV tuner til PC, – må være analog. Grunnen til ønsket TV-kjøp er at jeg skal ha noe å se på i lange, mørke kvelder mens Per-Arne er hjemme og jobber. Vi har mye bøker om bord, men det er grenser for hvor stort biblioteket er.

Årsaken til besøket på Shore Medical privat hospital, er en hevelse under min venstre fot, rett nedenfor stortåa. Den begynte for et par måneder siden og har resultert i en merkbart vraltende gange og slitne føtter. Heldigvis er det bare en irritasjon som har ført til betennelse så dette går over.

Shore Medical er effektiv og greit. I løpet av ca 1 ½ time var 8 personer involvert i foten. Den ble studert, klemt på, kjent på, tatt røntgen, blodtrykk og blodprøver for å sjekke gikt og infeksjon. Vi gikk ut derfra 600 TT-Dollar fattigere (ca 555 kr), med resept på medisin og en ortopedavtale. Noe verre er det å få tak i en medisinsk rapport for å sende forsikringen. Det er en omstendelig prosess med dokumentet fram og tilbake mellom legen og ”The typewriters” og lovet rapport er etter to besøk ennå ikke ferdig. Håper på resultat denne uka.

Et stykke lærdom: Må slutte å gå barbent på hard underlag hele dagen! Må ikke gå med flate kippkjappere eller crocs hele tiden! Må huske at jeg er en godt voksen dame og at føttene trenger mer støtte enn tidligere! Der er bare det at sko er varmt og huden på hælene er uvant med trykk – som igjen betyr gnagsår. Det skal ikke være lett 🙂

Ellers har det vel ikke skjedd så mye her. Det er veeeldig varm og svetten renner fortsatt så snart vi leer en finger. Vi kjemper tappert og får gjort noen viktige ting hver dag – nesten. Godt å ha bassenget 50m unna for om ikke avkjølende, så i alle fall en noe svalende følelse 🙂

5 Responses to Chaguaramas 25 juli 2011

 1. Geir Lauve sier:

  Hehe, takk for rapport. God bedring med foten. 😉 Her er det heldigvis full sommer og late dager. 🙂 Hvor bor og jobber Per-Arne om dagen? Hilsen Geir

 2. fanteliv sier:

  Alene?? Jammen er du tøff jente! Vi følger deg og dere, hils både Kepasa og Carmensita fra oss. Klem

 3. Odvar sier:

  Hei Kari Anne.
  Har ikke sett noen nytt siden 25 og vil bare høre om alt er bra.
  Odvar

 4. lisbeth sier:

  Du er kjempetøff.Alene i båten ,men du har nok alt under kontroll.Følger med på bloggen er bare treg til å skrive noe.Jeg og susanne skal reise ei uke til tyrkia.Reiser 27aug.Ha det forsatt fint……Klemma fra lisbeth

 5. Stefan o Pia sier:

  Hallå !
  Hoppas att du har många böcker att läsa i din ensamhet. Vi tänker på dig / er och saknar er. Våra planer är att komma efter nu till årsskiftet och då hoppas vi att vi ses. Vädret i Las Palmas är inget vidare, många grå dagar men ok temperatur.
  Kramar från oss.
  Pia o Stefan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: