Chaguaramas 16 september 2011

Unntakstilstanden er forlenget med tre måneder, portforbudet er utvidet til å gjelde flere områder (Hot-Spots) på Trinidad, og gjelder nå hele 3 nautiske mil ut fra land av både Trinidad og Tobago. Tidspunkt for portforbudet er endret til kl 23.00 – kl 04.00.

Avisene her er litt ”rotete” i fremstilling av tall og fakta om arrestasjoner og våpenbeslag under unntakstilstanden. Den siste oppdatering er fra 16. september og kan leses her: http://www.trinidadexpress.com/news/2_167_arrested_so_far-129931188.html

Den nåværende regjering med statsminister Kamla Persad-Bissessar i spissen, retter sterk kritikk til forrige statsminister Patrick Manning. Han gjøres ansvarlig for ha ført landet inn i kaos og lovløshet bla gjennom ”wining and dining” med gjengledere, og for å gi disse myndighet til å fordele diverse statlige ressurser til befolkningen.

Ut i fra hva jeg lesere i avisene og hva folk sier, opplever jeg at de fleste er positive og glad for unntakstilstanden og utvidelsen med tre mnd. At portforbudet reduseres med fire timer gjør hverdagen enklere folk med ugunstige arbeidstider, færre taper inntekt pga redusert arbeidstid og stengte restauranter.

Fiskerne og nattklubbeierne har de største utfordringene. Nattklubbeierne har løst dette ved å stenge dørene en time før portforbud. Hele natta er det full fart i klubben og ingen slipper ut før forbudet oppheves på morgensiden.

Min sympati går til de fattige, lokale fiskerne. De lever av å fiske langs kysten og er normalt ute hver natt så sant været tillater det – og ofte selv om været er veldig dårlig. De nye grensene for portforbud 3 nm ut fra kysten av både Trinidad og Tobago, setter forhåpentligvis en effektiv stopper for smugling av våpen og narkotika inn til øyene, – men er dessverre også en effektiv stopper  for rimelige levevilkår for fiskerne og familiene deres.

Selv om det selvfølgelig er uenigheter blant lokalbefolkningen og mange ulike aspekter i forhold til unntakstilstand og portforbud, er det et håp og en generell tillit til at regjeringen klarer å opprettholde ro og orden også etter at unntakstilstanden er over.

I avisene Guardian og Daily Express kan du lese mer om situasjonen på Trinidad.

Litt om dagliglivet i Chaguaramas:

Her er det en sak som gjelder – Varmt!

Friday September 16: High Temperature: 33°C      RealFeel: 40°C

Jeg sliter med varmen og myggen: Varmen avhjelpes med mest mulig tid innendørs – og vi har heldigvis ikke hørt om flere utbrudd av dengue-feber.  

Tyske Bernie, Ole Kepasa og jeg dro til byen Chaguanas, en times tid med buss og taxi fra Chaguaramas. Vi besøkte markedet, ruslet rundt i byen og spiste Doubles. Sterk og deilig lokal mat som vi måtte avrunde med en kald øl 🙂

Sist helg var Ole på Kepasa og jeg i Scotland Bay på besøk hos Bjørn på Carmensita. En norsk båt Nora Simrad med fire  menn kom også dit, og det ble et lystig grillparty på stranden.

Hverdagen går ellers sin gang med diverse sosiale aktiviteter: Søndagenes Dominospill med amerikanerne, torsdagsgrilling ved poolen, månedlige Crews Inn-Coctayilparty, av og til turer til WestMall og ellers suse rundt.

Mesteparten av tiden går med til vedlikehold av båt – en ”never ending job” her i tropene. Siste større jobber: Sydd trekk til vindror, rundvask i forpigg og pusse rust av alt rustfritt på dekk 🙂

3 Responses to Chaguaramas 16 september 2011

 1. jan petter lund sier:

  Kjekt med nyhetsbrev……bildene du tar viser fargeprakt som jeg skulle vært ned og likt å ha goooood tid å fotografere….

 2. Ole B. Dolva sier:

  Vi har det bra, ikke noe tema å dra hjem for å rake løv i hagen og skifte til vinterdekk mm

  Ole/Kepasa

 3. Marit sier:

  Sitter her en stille lørdagsmorgen og leser. Ser at du har det bra,men du må jo snart bli lei av den marinaen.Kikket på mimrefilmen fra Tobago….det var så fint der og for en herlig tid vi hadde der!!! Her hjemme har vi litt andre tempraturer og litt høyere tempo! Vi har fått et nytt fam.medlem. en liten hvalp på 9uker:) Alle koser med han. Tenker masse på deg.Mange klemmer fra Elise,Daniel,Bjarne og Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: