Trinidad – Grenada 6-12 desember 2011

Vi har hatt en fin tid på Crews Inn marina i Chaguaramas Trinidad. Vi har møtt mange hyggelige folk, fått nye bekjentskaper og blitt enda bedre kjent med mannskapet på Hero og Amelit. Hero har seilt vestover for å gå gjennom Panamakanalen, men vi håper å treffe flere av de andre ”Trini-båtene” på de Karibiske øyene i løpet av vinteren.

Vi sjekket ut fra Trinidad 5 desember, enkelt og greit – i motsetning til andre som måtte betale ekstragebyr og møtte et tyngre byråkrati enn oss. Utfordringen på costums og immigration er at en ikke helt vet hva en møter – det virker som om de finner opp nye regler etter sitt eget forgodtbefinnende og humør. Vi var heldige, alt gikk enkelt og greit. Med utsjekkingspapirene i hånden gikk vi inn på Taxfrishoppen og hentet ut de tollfrie varene vi hadde bestilt. Det var bla 10 kasser Stag (øl) og 20 flasker vin – gjett hvem som drikker hva 🙂

Dagen før fikk vi fylt billig diesel i kanner i samarbeid med en amerikansk båt. Vi hadde kannene og han hadde leiebil, så etter noen turer var begge båtene fylt opp. Kostnad: 1,50 Trinidad og Tobago-dollar pr.l. på bensinstasjonene, i motsetning til 7,50 TT-dollar på dieselbrygga i Chaguaramas. 1 TT-dollar er ca 0,90 Nkr.

Vi forlot marinaen ved 16-tiden på ettermiddagen med første ankring i Scotland Bay. Her tok vi en tidlig kveld før vi lettet anker kl 03.30 og i stummende mørke listet oss ut av bukta og østover langs den nordlige Trinidadkysten. Greit å komme litt unna Venezuelas pirat-farvann før vi satte kursen nordover til Grenada.

Overraskende nok var det litt vemodig å dra fra Trinidad. 5 ½ mnd i Chaguaramas er lenge, men også veldig trivelig. Samtidig var det utrolig deilig å komme under seil igjen, slippe den fuktige varmen og konstant svettevåte kropper, og å kunne bade i salt hav.

Etter ganske nøyaktig 12 timer i flott seilas og noe motorseiling ankom vi Prickly Bay. Her lå allerede Kepasa og en snau time etter oss ankret Carmensita opp. En obligatorisk ankerdram eller to ble servert og fortært i s/y Blue.

Vi ble 6 dager i Prickly Bay og fikk med oss den tradisjonelle ”Thank god its Friday” med Rompunsj – Stag-øl – pizza og Steelband på Tiki bar. Denne gangen sammen med Ole og Bjørnar på Kepasa og Grete og Bjørn på Carmensita. I de heftige rytmene fra den berømte gitaristen og sangeren Barracuda, fikk jeg en blå to og halvveis avrevet negl, i en dans uten sko – ikke lurt.

Vi var også en tur inne i St.George. To butikker lokket: Island WaterWorld (båtbutikk) og Art-Factory. Innkjøp: Et stk båtpute med regulerbar rygg til cockpiten. Handleturen ble avsluttet med et lite måltid og en øl på den tyske kneipa i Carenage. Dette har allerede blitt en tradisjon 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: