Rundtur på Bequia desember 2011

Sammen med Bjørnar og Ole på Kepasa tok vi en åpen bil med en smilende sjåfør, Steven, en rundtur på Bequia. Øya er ikke stor, her er det 4800 innbyggere og på 3 timer fikk vi med oss det meste. På ønskelista som ble innfridd besøkte vi:

• Fort Hamilton – en høyde med kanoner og flott utsikt over ankringsbukta Admiralty Bay og det Karibiske hav.

• Old Hegg Turtle Sanctuary på den nordøstre delen av øya. Her bor en mann som driver oppdrett av Hawkbill turtles og har bidratt til å øke bestanden an skilpadder på Bequia.

• Frienship Bay – en mindre og flott ankringsbukt på Bequia.

• Whaling Museum – et must for oss som er fra Sandefjord. Størrelse og utstile gjenstander og fremvisninger kan ikke sammenlignes, men det var artig å besøke museet. Bequia er en hvalfangstøy og fanger ennå hvert år fra en til fire hvaler i vintersesongen. Hvalbåten er liten, harpunene av tre med metallspiss og kastes manuelt. Imponerende!

• Fiskelandsbyen sør på øya – en fargerik, liten landsby med hummerteiner og fiskebåter, en liten kirke og selvfølgelig to små barer og en liten butikk (med kylling!)

Her er link til mer opplysninger om Bequia: http://www.bequiatourism.com/tours.htm

3 Responses to Rundtur på Bequia desember 2011

 1. Bjarne E sier:

  Hei Kari Anne og Per Arne, det er trivelig å følge dere på deres reise. Vi mimrer mye om tiden der nede. Tiden går så alt for fort. Dere får nyte det i fulle drag. Dette er en nyttårhilsen fra hele Crewet på SY Rikaros. http://www.seiltur.no/rikaros . Klem.

 2. Marit Kristiansen sier:

  Vi i Sandefjord ønsker dere et Godt Nytt år og en god reise(eventyr) i tiden fremover. Veldig hyggelig å høre reiseskildringene deres. Hilsen Marit og Gunnar.

 3. jan petter lund sier:

  Hei og godt NYTT ÅR Kari-Anne…
  1. nyttårsdag i gamlelandet, Stavanger i + 5 grader med stiv kuling og regn i området….. samme temp og vær som i julehelgen…… litt forskjell på strand/grilling der dere er. Må være interessant med hvalfangermuseet ——det ligger vel i blodet… både å være fra Sandefjord og være datter til en barket hvalfanger ……..
  et riktig godt nytt år for alle kjente og ukjente ( kjenner jo litt til noooooen av de du har beskrevet……) ……

  jan petter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: