Martinique 22 januar 2011

12 januar forlot vi Rodney Bay Marina og satte kursen opp mot Martinique. Igjen en flott seilas selv om det var veldig rotete sjø og til dels mye vind. Som vanlig hang fiskesnøret etter båten – og som vanlig fikk vi ikke noe fisk. Tror vi må gå et kurs for vi har tydeligvis mye å lære på dette området.

Men – vi så to hvaler! Den første oppdaget vi et stykke bak båten. Først så vi en stor vannsprut som vi ikke skjønte hva var. Deretter så vi hvalen over vannflaten fire ganger før den forsvant i havet. Den neste hvalen svømte et par meter fra båtsiden. Fascinerende å se den store ryggen sige forbi rett under vannskorpen.

Vi ankret opp ved Sainte-Anne på Martinique. Nå er vi ”virkelig” i Europa. Martinique er fransk. Her snakkes det fransk, selges franske matvarer og betales med euro – og så masse folk, luksushotell og badegjester. Vi føler det nesten som om vi ikke lenger er i Karibia, i alle fall ikke slik vi har opplevd øyriket sørover.

Allikevel koser vi oss her. Vi har et gledelig gjensyn med Pia og Stefan, på den svenske båten Shaddoc, som nettopp har krysset Atlanteren. Vi traff dem første gang i Brixham England, og siste gang i Las Palmas Gran Kanari i 2010. Det har blitt noen av Stefans berømmelige Irish coffe, litt rødvin og mye koselig prat de siste dagene. Det ligger også andre svenske båter her, bla. Rosalinda som vi traff i Chaguaramas Trinidad.

Etter noen late dager har vi planer om å gå inn til Le Marin i begynnelsen av uken. Vi var der inne for å sjekke inn hos myndighetene når vi ankom øya. Både guideboken og egne øyne forteller oss at her er det flere bra båtbutikker. Per-Arne gleder seg til å gå rundt og se – se – se – og kanskje kjøpe noen nødvendigheter 🙂

Jeg prøver meg på litt ”kontortid” på en bar med gratis wi-fi, laster ned værfiler, sjekker Sandefjords Blad, legger dette innlegget med bilder ut på bloggen – og kanskje en liten tur innom Facebook 🙂

5 Responses to Martinique 22 januar 2011

 1. Bjorn Sigurd sier:

  Bonjour Kari-Anne,
  Flott innlegg og flotte bilder. Ser ut som dere fortsatt stortrives. Ha det riktig bra.
  Revoir Bjorn Sigurd

 2. Tom-Eddy Grønlund sier:

  Hei begge to.
  Ser deilig ut. Her har det kommmet ca 30cm snø og mer er det i vente…temp nå -4C.. Så kooos dere i varmen… Noe nytt på «radiofronten»?? har du et mobil nummer kan jeg ringe deg…VI snx.. Liv og Tom-Eddy

 3. Stein Olav sier:

  Hei på dere.
  Et lite fisketips fra oss som vi lærte av en av de lokale i Charlotteville: Bruk et tykt snøre med godt og vel halvmetern ståltråd i enden (så det digre beistet med skarpe tenner ikke skal bite over). Tre på en rosa plast-blekksprut og fest en helt vanlig og passe stor trippelkrok i enden. Trenger ikke bruke søkke for å ta tunfisk og mahi mahi, men god fart i båten er stikkordet. Fiskene er raske og liker «fast-food». Vi er langt fra eksperter men har likevel klart å få napp et par ganger på blekkspruten som spretter helt i overflaten. Lykke til videre og kos dere med ekte franske baguetter 🙂
  Hilsen Selma, Magnus, Lotika og Stein Olav.

 4. Hei begge to, vi lå også ankret opp i Sainte-Anne, nydelig badevann der. Hadde base i Le Marin. Må være et av de beste stedene i området? Likte godt Martinique.

  Hadde tenkt å snart ta presenningen av båten og gjøre den seilklar nå, men så kom vinteren likevel..
  God tur videre

 5. Kari-Anne sier:

  Det er akkurat sånn vi fisker Stein Olav. Vi får napp av og til, men det blir liksom ikke noe av det. Trenger trening i å «lande» fisken!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: