Antigua 25 mars 2012

Fra Saintes motorseilte vi i lite, men varierende vind opp til Deshaies, en liten by nordvest på Guadalope. Kom fram rett før det ble mørkt og seilte videre neste morgen, igjen uten å sjekke inn i landet. Vi er blitt litt ”tøffere” på det nå. Når vi kun overnatter i en ankringsbukt og ikke er på land, bruker vi ikke tid på inn- og utsjekk. I bukta lå tre andre norske båter: Afrodite og Fri Flyt som vi så vidt har truffet før, samt katamaranen Sara som seilte over Atlanteren samme år som oss.

Vel framme på Antigua ankret vi opp i Freeman Bay i English Harbour og ble tatt vel imot med ankerdram av Kari og Harald på Le Compromis, Tønsberg

Videre innover i bukta, på vei til Nelsons Dockyard, ligger flere store kjettinger på bunnen tvers over bukta. Disse har i sin tid fungert som ”bremser” for krigs- og handelsskip som søkte nødhavn ved orkaner. Inn i bukta – slipp ankeret – og sitt fast.

Nelsons Dockyard har flotte bygninger, restaurert fra basen til admiral Horatio Nelsons 1700-talls flåte. Nå er det en travel marina for super-yachts og store cruisere.

Etter et par dager med bad og turer til severdighetene på land, heiste vi seil og kjempet oss i motvind og motsjø den korte turen opp østkysten til Nonsuch Bay og Green Island. Her ankret vi opp i nydelig turkist vann rett innenfor revet. Det var det få båter, fred og ro.

Green Island er en ubebodd, privat øy som er leid av Mill Reef Club. Ingen har lov til å bevege seg innover på øya, men strendene er for alle. Hver morgen ble to korrekt uniformerte vakter satt i land. Så snart båten de kom med var ute av syne, løsnet de på uniformen og tilbrakte dagen med å sove, lese og å snakke med båtfolk som kom innom.

Vi ble her i tre dager, badet, snorklet og fulgte med på ferdighetstreningen til elevene på en kite-skole. Ellers gjorde vi ingen ting.

Neste mål for seilasen er Barbuda, søsterøy og en del av Antigua.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: