St. Lucia 10 april 2012

Nå er vi tilbake på St Lucia og ligger for anker ved Pigeon Island i Rodney Bay. Vi har hatt flere fine dager på Antigua. Først i Deep Bay, en fin bukt med enda en flott sandstrand. Deretter seilte vi ned til English Harbour og ankret opp i Freeman Bay. Her tettet doen seg og Per-Arne fikk bokstavelig talt en hel dags drittjobb. Detaljene uteblir, men det kan meldes at resultatet ble bra.

Vi traff svenske Chesnock og Anna Sofia fra Holland. Sammen med mannskapet på disse to båtene gjorde vi som de fleste turister gjør: tilbrakte søndag ettermiddag og kveld på Shirleys Heights. På denne høyden med spektakulær utsikt over English Harbour og Falmout Harbour samt tilstøtende bukter, er det grillmat, steelband og reggae fra tidlig ettermiddag til langt utover kvelden. Flott musikk, god mat og hyggelig selskap gjorde dette til en veldig positiv opplevelse 🙂

Tirsdag, da vi var på Costums for utsjekk så vi en eldre mann som vi først ikke trodde det var mulig at vi skulle se der -og i alle fall ikke da. Det var Hans på Trekkfuglen. En 80 år gammel aleneseiler som vi traff på vår ferd sørover i Europa sommer og høst 2010. Han har fullført sin misjon om å legge ned granittsteiner fra Norge på to waypoint der hans far ble torpedert under krigen. Til alle dere som kjenner Hans – Vi skal hilses så mye fra han. Han seiler mot Azorerne 9 april og regner med å være hjemme i Norge i juni en gang. Tøff kar denne Hans 🙂

Onsdag 4 april seilte vi sør til Martinique. Denne gangen var vinden ikke med oss. For det meste seilte vi skarp kryss, av og til med vinden rett imot, så litt bakfra, så litt herfra og litt derfra, noe 2 s/m og noe 14 s/m. Altså helt uberegnelig og utrolig vanskelig å holde rett seilføring og grei fart. Men – været var strålende, sol om dagen og nesten fullmåne hele natten, det kunne ikke vært bedre 🙂 Etter 173,8 nm og 33 timer var vi framme i Ste-Anne og kunne ta livet helt med ro igjen.

Påsken var stille og rolig, innsjekk og matinnkjøp i Le Marine, litt mekking på bomfestet, bytting av skiver og bolter – ellers gjorde vi ingen ting.

Påskeaften ble feiret hos våre gode venner Pia og Stefan på Shaddock, sammen med Inger og Janne fra Rosalinda. Svensk påskebord med sill og potatis, Jansons frestelse, kjøttbullar og prinskorv, nubbe og øl. Mat og drikke som smakte norske og svenske ganer – utrolig godt! En veldig koselig kveld i veldig koselig selskap.

2. påskedag hadde vi en fin seilas ned til St. Lucia og ligger som nevnt for anker her i Rodney Bay. Vi har bestilt en ny luke til forpiggen og håper den kommer en av de første dagene.

Vi har dessverre ikke fått mer av verken napp eller fisk – men den som er tålmodig??

3 Responses to St. Lucia 10 april 2012

 1. Tine Folvik Hagen sier:

  Hei!!! Jeg er virkelig stolt av dere, hva dere erfarer og opplever med det dere gjør. Mange drømmer om det samme… men gjøre det? Stå på og ha det trivelig fortsatt. Moro å lese om hva dere skriver.
  Klem fra jellet

 2. Britt sier:

  Det var godt å høre at Hans har det bra. At dere har det fint…..det er ikke vanskelig å se 🙂 Nå lurer vi fælt på om dere må gi opp den gode tilværelsen og retunere Norge ???…..eller har dete forlenget oppholdet med flere år ??
  Fortsett og kos dere. Vi er ikke det minste misunnelig……

 3. Lita og Svein sier:

  Hei, takk for en fin kveld på jambe de bois igår. Og takk for tipset om jazzkveld i dag, det svinger her. God tur videre, hilsen Lita, Britta og Svein på Oriona. Svein.halsor@yahoo.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: