Mayreau 24 april 2012

Vi er tilbake i Saline Bay på Mayreau. En av våre yndlingsøyer i Grenadinene.

Etter en deilig sun-downer hos Kaj på svenske Amelit og en fin kveld på Jambe de bois sammen med mannskapet fra norske Oriona, seilte vi fra St Lucia 15 april. Vi satte seil kl 05.20 og fikk en behagelig seilas i sol, dog litt lite vind,  70,4 nm.

På besøk hos Kaj på Amelit

På vei mot St. Vincent

Bequia sjekket vi inn i øygruppen St Vincent. Når vi først var på land måtte vi jo ha en pizzabit på den lokale Pizza Hut. Som alltid god og rimelig 🙂

Pizza Hut

I ly av kveldsmørket fikk vi en overraskende middagsgjest. Vi satt inne og spiste da Per-Arne spurte:

– Hørte du den lyden?

– Nei

– Nå da?

– Ja, hva er det??

– Så du det ikke?

– Nei hva da?

– Flaggermusen, den sneiet hodet mitt da den fløy forbi, den er i forpiggen

– Nå tuller du med meg (latter)

Men det var ikke tull. På gulvet lå en forskremt flaggermus som vi klarte å holde delvis i sjakk med lyset fra en sterk lommelykt. Kari-Anne satte i et kvinnehyl og trakk bena raskt opp i sofaen da flaggermusen flakset noen runder før Per-Arne kastet et håndkle over den og fikk den ut.

Middagsgjesten

Dagen etter ankret den svenske båten Salt ankret opp ved siden av oss. Et hyggelig gjensyn med folk vi har hatt mye kontakt med, men ikke sett siden Trinidad. Vi fikk en kveld på Papas restaurant sammen før vi seilte hver vår vei neste dag.

Vi ble bare to dager på Bequia før vi seilte ned til Tobago Cays – et snorkleeldorado og herlig sted. Hvite strender, korallrev, turkist og asur blått vann – Fantastisk!

Tobago Cays sett fra Mayreau

Mørke skyer over Tobago Cays

Været var dessverre ikke like bra som når vi var her i fjor. Litt mye vind, strømsjø og en dag med regn gjorde oppholdet  noe ”urolig”, pga mye bevegelse i båten. Men – allikevel var det like fint å snorkle på revet og svømme med skilpaddene. Fantastisk mye fisk og store skillpadder som gresser på havbunnen.

Klar for snorkling på revet

Tobago Cays

Tobago Cays

Litt jobbing ble det også. Vi skulle starte motoren for å kjøre watermakeren da det ikke var liv i startbatteriet! Ikke bra! Batteriet var helt utladet og vi vet ikke hvorfor. Vi tømte forpiggen – som er lager og kottet vårt. Her er det seilsekker, sykler, vakumpakkede klær og dyner, fiskeutstyr og diverse bokser med ditt og datt. Ikke en gøy jobb i varmen. Tilslutt kom vi ned til platene under køya og fikk hentet ut et av batteriene til baupropellen. Dette erstattet det flate startbatteriet og nå er alt ok. Inntil videre. Vi må finne ut hva som tapper strømmen og fikse det. Håper alt holder til vi er på Grenada der det er mer tilgang på ekspertise og eventuelle deler.

Nå ligger vi her i Saline Bay og nyter utsikten til en flott strand, vi ser nordsiden av Union Island og har solnedganger i en vid horisont mot vest. Vi tar turer opp bakken til landsbyen. Her har vi vært innom Dennis Hideaway, Paradise Island og diverse småbutikker. Det er nesten ingen andre båter her og i perioder er vi helt alene.

Det nye utsiktstårnet hos Dennis Hideaway på Mayreau

Utsnitt av hovedgaten i landsbyen på Mayreau

Paradise Island

Fra søndag er det meldt et par dager med mye regn. Nå er det strålende vær så i morgen går vi enten ut til Tobago Cays igjen eller ned til Union Island, før regnet kommer. Vi får se 🙂

One Response to Mayreau 24 april 2012

  1. Pia o Stefan sier:

    Hej ! Vi har nått vårt nordligaste mål för denna sesong och vänder snart söderut igen, Vi hinner inte ner och träffa er innan ni far hem men tiden går fort och snart är ni tillbaka igen. Njut av allt det fina och ladda alla era batterier så att ni klarar av kylan där hemma. Kramar från oss på St Martin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: