Antigua 5 januar 2015

 

Nå har vi ligget for anker i Freeman Bay, English Harbour, Antigua i snart tre uker. Her har vi feiret både jul og nyttår.

God jul fra st John's Antigua

God jul fra st John’s Antigua

 

Som vi skrev sist så har vi seilt nordover fra Trinidad med noen korte og noen lengre stopp underveis.

Vi var over tre uker på St.Lucia, i hovedsak for å møte ARC-båter som kom inn etter Atlanterhavskryssing fra Gran Canaria og fra Cap Verde.

ARC står for Atlantic Rally for Cruisers og er en felles seilas over Atlanteren med start rundt 20 november. Vanligvis deltar over 200 båter, de fleste Europeiske.

De siste årene vi var hjemme og planla seilasen vår, hadde vi en tanke og en drøm om å delta i ARC, men vi la fra oss den tanken og ville heller seile alene og på en tid som passet oss bedre. Vi krysset fra Mindelo, Cap Verde til Charlotteville, Tobago i januar 2011.

Når ARC-båtene kommer inn i Rodney Bay, seiler de over målstreken som er mellom en målbåt med roterende gult lys og en stor gul målbøye. Selv om vi ikke har deltatt i ARC, ”måtte” vi kysse målstreken da vi flyttet oss fra en ankringsplass til en annen. Vi fikk ikke noen velkomsthilsen alá  ”Congratulation, you have now crossed the finish line. Welcome to America and to St.Lucia”,  som de ekte ARC-båtene får, men det var jo artig allikevel 🙂

ARC-brygga Rodney bay marina, st.Lucia

ARC-brygga Rodney bay marina, st.Lucia

Regatta i Rodney Bay

Regatta i Rodney Bay

Regatta i Rodney Bay

Regatta i Rodney Bay

Piton øl, Rodney bay marina. st Lucia

Piton øl, Rodney bay marina. st Lucia

 

Er det langt igjen til toppen? Pigeon Island St Lucia

Er det langt igjen til toppen? Pigeon Island St Lucia

Callaloosuppe på Pigeon Island St Lucia

Deilig Callaloosuppe på Pigeon Island St Lucia

 

 

Solnedgang og piratskip. St Lucia

Solnedgang og piratskip. St Lucia

 

Rodney bay st.Lucia

Rodney bay st.Lucia

På st. Lucia byttet vi på å ligge for anker ute i bukta og ta noen dager inne i marinaen. På kaia sitter en kar og fletter palmeblader til hatter, kurver og alt hva du ellers kan ønske deg. Han laget en flott lampeskjerm til oss. Nå har vi endelig godt lys ute i cockpit i båten og kan vi sitte ute etter kl 18.00 og spise og se maten i tillegg 🙂

Her blir det lampeskjerm til cockpit

Her blir det lampeskjerm til cockpit

Også feiret vi bursdagene våre i midten av november. Gratulerer med dagene 🙂

Bursdagsfeiring med fenalår, øl og aquavitt. For anker i Carriacou

Enkel bursdagsfeiring. Her med fenalår, øl og aquavitt.

Dobbelt bursdagsfeiring i november

Dobbelt feiring. Her med hver sin ønskemeny 🙂

 

Vi traff også igjen Anne og Arne fra Double-a og hadde noen koselige stunder sammen med dem. De skulle hjem til jul og tok med en julegave til Håvard som ”Hamarnissen” sendte til Sandefjord   🙂

 

Etter at alle ARC+ båtene og de første ARC båtene var kommet inn, seilte vi de korte 23,5 nautiske milene nordover til st. Anne på Martinique. Vi ble der noen dager, handlet litt god ost, rødvin og ferske baguetter – og betalte med Euro. Martinique er helfransk og del av EU.

Vi hadde middagsbesøk av Inger og Janne fra svenske Rosalinda og koselig avskjedsøl med dem og Kathe og Greg på den Amerikanske båten Indigo.

Vi treffer kjente folk nesten over alt, de fleste har vi møtt flere ganger på Trinidad der mange er i orkansesongen hvert år.

 

Fra Martinique seilte vi direkte til Antigua med korte nattstopp i St. Pierre, Nord Martinique, og i Deshaies, nord Guadeloupe. Totalt seilt ca 175 nautiske mil. Det var lite vind og smul sjø og motorseilas store deler av turen. Det lengste strekket på 102,5 nm tok oss 18 timer og 40 minutter.

I solnedgangen vest for Iles des Saintes hadde vi følge av en stor flokk delfiner og flyvefiskene underhold oss store deler av dagen.

Underveis har vi fisket og fått opp 3 stk Barracudaer, 1 stk liten tunfisktype og mistet 3 stk blekksprut-kroker. Vi har vel gått med tap rent økonomisk, men moro var det allikevel 🙂

Fiskelykke å vei til Bequia

Fiskelykke

 

Her på Antigua har vi også møtt kjente båter: Bezano og Flying Low, norske Josephine med soloseiler Bjørn som har vært på Jordomseiling og svenske Tacoma og Aurora,  alle tidligere truffet på Trinidad.

 

En dag før jul tok vi den lokale bussen til hovedstaden St.John’s, en by full av kontraster. Etter å ha tilbrakt mye tid i Nelsons Dockyard, English harbour, har vi hatt snevert inntrykk av at Antigua er erkebritisk med høyt prisnivå og bra levestandard.

Da vi gikk ut av bussen i St.John’s opplevde vi noe annet. Gamle, slitte bygninger, små butikker med et brokete vareutvalg, boder langs hele ”Storgata”, trangt og folksomt.

Lokalt og interessant 🙂

Vi rotet oss etter hvert ned mot cruiseskiphavna. Innenfor en mur med porter og vakter var det et stort område med merkevarebutikker og juvelerhandlere, brede rødmalte gater og få, men velkledde mennesker.

Lite interessant og nesten litt flaut!

St John's Antigua

St John’s Antigua

St. John's Antigua

St. John’s Antigua

St. John's Antigua

St. John’s Antigua

st John's Antigua

st John’s Antigua.

st John's Antigua

st John’s Antigua

st John's Antigua

st John’s Antigua

st John's Antigua. Bytur

st John’s Antigua. Bytur

st John's Antigua. Sykler er populært til jul

st John’s Antigua. Sykler er populært til jul

st John's Antigua

st John’s Antigua

st John's Antigua

st John’s Antigua

st John's Antigua

st John’s Antigua

 

Vi feiret julaften i båten med babyback-ribbs og surkål. Ribbsa ble krydret med julekydder og dampet i trykkoker før en liten runde i stekepanna. Utsøkt og utrolig mørt – kan anbefales på det sterkeste! Surkålen var nødvendigvis hjemmelaget i år som i fjor og til dessert ble det disket opp med riskrem og rød saus  🙂

 

Babybackribbs - juleribba vår.Dampa i trykkoker og stekt. Utrolig mør og veldig god :)

Babybackribbs – juleribba vår.Dampa i trykkoker og stekt. Utrolig mør og veldig god 🙂

Julemiddag. Julekryddret babybackribbs, surkål med div tilbehør

Julemiddag

I Romjula har vi kost oss med masse snadder, bla. Hval marsipan, Stranda fenalår og skinke, Linie Aquavit, fransk sjokolade og øl fra Trinidad.

Julegodt

Julegodt

Godt at vi har verdens største svømmebasseng rundt båten så vi får trimmet oss litt også 🙂

1.juledag er jo den store høytidsdagen for folk utenfor Norden. Vi var en tur i land for å se og delta på festlighetene. Jammen kan engelskmenn feste og pynte seg til jul 🙂

1 juledag. Antigua English harbour

1 juledag. Antigua Nelsons Dockyard

1 juledag. Antigua English harbour

1 juledag. Antigua Nelsons Dockyard

 

Nyttårsaften var stille og rolig i båten. Fra land hørte vi tre ulike liveorkester pluss diskomusikk, så det var underholdning nok det.

Midnatt tutet alle store og små båter i bukta og det ble fyrt av et flott fyrverkeri fra den nærliggende delen av fortet. Vår ankringsplass var ca 100m fra utskytingen så vi ble liggende rett under et utrolig flott lysshow med månen og stjernene som bakteppe. Det er ikke det største fyrverkeriet vi har sett, men desidert det flotteste 🙂

 

Ellers bruker vi dagene til å svømme, snorkle, vaske, vedlikeholde, småreparere, lage mat, lese, kjøre watermaker, vippe på solcellepaneler, jolleturer på land for å gå tur og/eller handle litt ferskvarer.

Julerengjøring. English harbour, Antigua

Julerengjøring. English harbour, Antigua

 

Noen har store båter og noen har små

Noen har store båter og noen har små

På Trinidad er prisnivået omtrent halvparten av andre steder i Caribbean. Derfor bunkret vi godt opp med det meste av hermetikk, tørrmat, drikkevann, div såper, papirvarer og annet som holder lenge. Det nyter vi godt av nå.

 

Det blåser friskt om dagen, Julepassaten er sterk så nå ligger vi og venter på mindre vind og sjø for å seile videre. Planen er neste stopp på St.Barts, videre til St. Martin & Sint Maarten, før British Virgin Islands.

Alt nord for Antigua & Barbuda er ukjent terreng for oss så nå gleder vi oss til å seile til nye øyer og utforske nye steder.

2 Responses to Antigua 5 januar 2015

  1. Vivian P Wiik sier:

    Ååååh, det ser deilig ut med sol og varme. Skulle gjerne tatt en tur ned til dere 🙂 Nå har vi gått tur på Kariåsen for å trimme av litt julekalorier. Det er noen få +grader her og ikke noe snø, så det er ikke så gæli! Kos dere og hils PA. Klem fra Vivian.

  2. Bjorn Sigurd sier:

    Hei paa dere,
    Flotte bilder og tekst. Ha et riktig godt nytt aar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: