BVI – Britiske jomfruøyer februar 2017

Etter en rolig og enkel nattseilas fra St. Barts, ankret vi opp ved Virgin Gorda, øst for Prickly Pear, bak revet og med utsikt til Richard Brandsons øy Necker Island, der ryktene sa at Obama var på ferie.

Herlig

 

Nå er vi på Jomfruøyene og her blir vi fram til ut i mai en gang. Vi får opphold en måned på BVI (britiske Jomfruøyer) og tre måneder på USVI (amerikanske jomfruøyer), inkludert Culebra, Vieques (spanske jomfruøyer) og Puerto Rico.

Det er nydelig på jomfruøyene. Øyene er mange, de ligger tett og det er enkelt å flytte seg fra øy til øy og fra bukt til bukt på korte ”søndagsseilaser”. Det er behagelig etter de lange seilasene vi ellers har.

Herlig

 

Hele februar var vi på BVI. Her er det mange charterbåter, det er mye folk, mange badeleker i vannet, vannscootere, lek, fest og moro.

Men BVI har også mange fredelige ankringsbukter. Der det ikke er barer på land er det heller ikke så mye feriefolk, men flere langturseilere som tar livet helt med ro.

Vi var tilbake på våre favorittøyer og bukter.

 • Vi gikk lange turer på Prickly Pear Island, Peter Island, Norman Island og Jost van Dyke.
 • Vi snorklet ved Eustatia, i Benures Bay, ved Monkey Point, i Key Bay og på the Indians der Kari-Anne så en hai.
 • Vi drakk øl med Double A i Dead Man Bay og rompunsj på baren B-Line i Diamond key.
 • Vi spiste lunsj om bord i Flyin’ Low i Trellis bay.
 • Vi traff Vibeke og Tor Eivind på båten Vibeke i Benures Bay, Trellis bay, Lee Bay, Marina Key, samt White bay og Great Harbour på Jost van Dyke. Det ble en del mat og drikke sammen med dem, bla. en nydelig middag om bord i Vibeke.

I Trellis Bay på Beef Island, er det en berømt og beryktet fest hver fullmåne. 10 februar var vi i området og avtalte landgang sammen med Vibeke.

Fullmoon Party var spektakulært; masse folk, reggeamusikk og gjøglere. Røyklukta og lyset fra Fireballs – utstansa metallkuler med bål inni, os og eim og godlukter fra griller og currymat, rompunsj, øl latter og fest. En verdig hyllest til fullmånen 🙂

 

En hyllest til fullmånen

 

Grilling på høyt nivå

 

Denne dama lager veldig god geitecurry

 

Litt drikke må til

Etter festen var det godt å slappe av igjen så vi gikk inn i Lee Bay på Great Camanoe. Der lå vi to båter – Vibeke og Blue. I løpet av natta kom det kraftig nordlig svell rett inn på ankringsplassen – her var det ikke trygt lenger – ikke mye Lee Bay akkurat. Så fort det ble lyst rømte vi bukta og fant smulere farvann ved Marina Key. Der ble vi beskyldt for å ha ligget over natta uten å betale bøye, så da ville vi ikke bli der!

 

Vi avsluttet oppholdet på BVI på Jost van Dyke. I Great harbour havnet vi tilfeldigvis på Snackbaren ”Sugger and Spice” ved fergekaia, nær søppelkontainerne.

Omgivelsene var ikke de vakreste og det hele var ganske løent, men dama laget fantastisk god Roti 🙂 Hun pratet og fortalte at Roti var en Trinirett (mat fra Trinidad), og at hun spiste Doubles hver gang hun var på Trinidad.

Vi bestilte fisk med kokte grønne bananer og maismelpudding til middag neste dag og da vi kom spilte hun Trinimusikk av Sparrow til ære for oss 🙂

Hun var også en ivrig selger. En kjole kostet 40 US-dollar, men vi skulle få den for 30, eller forresten 25. Vi rakk ikke å prute for det greide hun veldig bra selv 🙂

Suger & spice

 

Fiskemiddag

 

Februar måned er kort og tiden gikk fort. Oppholdstiden var over og vi måtte ut av BVI og inn i USVI (de amerikanske øyene). Det var på tide å seile ned til Sopers Hole, West End Tortola, finne ei bøye for natta og ta ferga over til St. John.

Vi har ikke visum til Amerika, bare ESTA. Det betyr at vi må reise inn i Amerika med offentlig transport. Det vil si ferge over til Cruz bay, St. John, fingeravtrykk, foto og stempel i passet, ferge tilbake til Tortola, så med egen båt tilbake til St John igjen for å sjekke inn på vanlig måte hos immigrasjon og toll. Billetter og avgifter kom på 166 US dollar, dyrt og tungvindt, men greit nok.

Neste måned blir vi på de spanske jomfruøyene 🙂

Flere bilder 🙂

Dead Man Bay Peter Island

 

Jolleparkering Dead Man Bay Peter Island

 

Ut på tur på østsiden av Peter Island

 

Må bare bade etter en lang og varm gåtur!

 

Vi gikk helt til Sunset Loop på Peter Island. Turen tok 4 timer. Her er det satt opp solnedgangs-stoler til gjestene fra resorten. Godt å hvile for en sliten seiler også

 

Vannstasjon på Peter Island. Fantastisk med isvann underveis!

 

Vi møtte kjentfolk på B-Line på Litle Jost van Dyke. Turid med mann, Arne, Anne og skippern

 

Vibeke og Thor Evind på White Beach Jost van Dyke

 

Hovedgata på Jost van Dyke

 

Så måtte vi jo innom Foxys på Jost van Dyke

 

Gøy

 

Fireball FullMoon Party Trellis Bay

 

Kokosnøttknekker Trellis Bay

 

En av mange kunstnere i Trellis Bay

 

Hyggelig matmor på FullMoon Party Trellis Bay

 

FullMonn Party Party

 

Stilig håndvask i Carribean

 

 

One Response to BVI – Britiske jomfruøyer februar 2017

 1. Sailor Sue sier:

  Missing you two !
  Sailor Sue
  Xx

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: