Culebra, Culebrita  og St Thomas april – mai 2017

De spanske jomfruøyene er noen av våre favorittøyer, her trives vi godt så vi ble i området ganske lenge.

Vi hadde avtalt å møte Torkil med familie og gjester, på den norske katamaranen Kairos, og etter noen dager ankret båten opp ved siden av oss i Ensenada Honda på Culebra.

Vi snakket vi varmt om den lille ubebodde øya Culebrita. Her er det krystallklart vann, fine stier opp til det gamle fyret, over til Tortuga Beach og til den villere østkysten, sjeldent andre båter for anker. Vil dere være med? Ja det ville de. Så da seilte Kairos og Blue sammen og ankret opp på den vanlige plassen på vestsiden av øya.

Men – her lå det flere båter??, vannet var veldig uklart?? – og da vi gikk gjennom den lille skogen over til Tortuga Beach ble vi overfalt av mygg. Hele øya var en eneste stor myggsverm.

Vi løp gjennom skogen og kastet oss i vannet. Vi måtte faktisk vaske og gni av oss all myggen. Når vi løp tilbake igjen og skulle opp i jollene våre var de fulle av mygg. Utrolig! Kari-Anne valgte å svømme tilbake til Blue, mens de andre kjørte joller og klasket mygg alt de orket. Heldigvis fikk vi allikevel en fin badetur på Tortuga Beach og et herlig besøk i det lokale ”The Bath” med tre naturlige basseng.

Om kvelden var vi invitert over til Kairos på middag. Veldig godt og veldig koselig 🙂

The Bath

 

Middag på Kairos

 

Neste dag seilte Kairos tilbake til Puerto Rico, mens vi ble igjen på Culebrita. Da var vi helt alene, vannet ble veldig klart igjen og selv om det fremdeles var mye mygg på land, var det ingen ute på ankringen. Vi ble om bord i båten og badet og snorklet derfra.

Kairos seiler videre

 

Klart vann på Culebrita

 

Mens vi lå her kom den mindre cruisebåten Sea Dream 2. Etter en god stund la vi merke til at det var hengt ut et norsk flagg på brua? Da kalte vi opp på VHF’en og snakket med kapteinen. Han var en hyggelig nordmann som gjerne ville invitert oss på lunsj om bord, men nå skulle de dessverre seile videre så det ble ikke tid – da var vi for sent ute (det var fordi Kari-Anne snorklet i over 1 time) – søren og!

Sea Dream

 

Vi hadde en humpete og ikke særlig behagelig seilas over til St Thomas. Det er ikke langt og vi hadde ikke liten tid så vi kunne ventet på bedre føre, men værmeldingen var bra og noen ganger blir en bare veldig lurt!

Vel framme ankret vi opp i Brewers Bay, ved flyplassen. Det er en rolig og flott bukt, med nydelig sandstrand, fint badevann og enkel vei med 1dollarbussen til byen.

Per-Arne entrer 1 dollarbussen

Per-Arne entrer 1 dollarbussen

 

I tre-fire dager var det et yrende liv i bukta. Vannet var tykt av store stimer fiskeyngel. Det var et eneste, langt og stort festmåltid for pelikaner, hettemåker og terner. Fra morgen til kveld stupte fuglene ned i vannet. Små og store fisker – opp til 2m lange tarponfisker jaktet under vann.

Det var flott å se på den hektiske aktiviteten, bare så synd at pelikanene skiter så mye og at de valgte baugen vår som rasteplass og do. Etter en stund luktet det skikkelig ille. Skitten satt som sement så det var litt av et slit å få det bort. Når jobben endelig var gjort hang vi opp et nett til hinder for videre landing. Etter det var det nabobåten som fikk alt besøket.

Speider etter fisk

 

Pelikan på fisketur 1

 

Pelikan på fisketur 2

 

Fast fisk

 

Rasteplass

 

Rasteplass2

 

Vi hadde fremdeles kontakt med Kairos og etter noen dager kom båten seilende inn i bukta. Igjen ble vi bedt på middag, denne gangen også inkludert kino. Tusen takk, veldig bra 🙂

Tidlig neste morgen seilte de videre sør- og vestover. Vi ønsker Kairos en flott og trygg seilas rundt jorda 🙂

 

Vi gikk noen turer mens vi lå i Brewer bay. Trenger litt mosjon innimellom – det er helt sikkert 🙂

Per-Arne og et fantastisk knudrete tre

 

På vei til universitetet. Et veldig flott område

 

Slapper av under palmen

 

Etter hvert har vi flyttet oss over til ankringsplassen utenfor Crown Bay.

Hit kommer det store cruiseskip og legger til ved brygga, fergen til Water Island kjører forbi flere gangen om dagen, store og små joller farer fram og tilbake hele tiden, – her er det liv og røre. Litt mye for noen stakkars seilere som er vant til fredelige bukter.

Cruisebåt kommer

 

Cruisebåt går

 

Her er det mye folk!

 

Vi ligger her og venter på transport over til Europa. Det er en del å forberede – ta ned seil, bimini, sprayhood, dieselkanner, solcellepaneler, vindmølla, surre jolla, stue om inne, pakke ut og lufte dyner, tykke klær, seildresser, fleece, sokker og støvler, og mer til.

Lufter tykke klær!

 

 

I mellomtiden følger vi med på skip som laster og losser store og små fritidsbåter, containere, biler og mye annet rart. Vi tar noen turer på land for å få internett, kinamat og pizza. Vi vasker klær, handler og kaster søppel. – og går litt tur.

Kinamat og internett

 

Pizza – pizza

 

Tur til Honeymoon Beach

 

Vi gjør mye og det største og beste er at vi har kjøpt en obligasjonsleilighet på gamlehjemmet! Ja, det er ikke gamlehjem i Bjerggata nå lenger, men seniorleiligheter, 50+. Leiligheten er på 47kvm, passe stor for oss og for vår lommebok. Etter å ha seilt ute i mange år er vi ikke veldig kravstore 🙂

Dette blir veldig bra og nå gleder vi oss til å komme hjem.

Blue blir lastet opp for transport over til Southampton en gang etter 10 mai. Da flyr vi hjem, overtar leiligheten, flytter tingene våre fra lageret, flyr til England, tar imot Blue og seiler henne hjem.

Vi regner med å komme hjem engang i august eller noe sånt. Vi har det fremdeles ikke travelt og vil gjerne bruke sommeren til å seile. Vi vil nyte de lange lyse kveldene som vi har savnet, stoppe litt i Nederland, sykle litt rundt i Danmark, ankre opp på Bohuslänkysten og kose oss.

Vi håper på bra sommervær 😉

Sommer 🙂

 

Noen flere bilder:

Det flotte Gulltreet

 

Dette mandeltreet er stort!

 

Honeymoon Beach

 

Hurra – her er det internett

 

Bytur: Charlotte Amalie

 

På veien inn til Charlotte Amalie NB: vi gikk tur – retur Crown bay

 

 

 

Matbutikken på Culebra

 

Vaskemaskin Culebra. Bare kaldt vann, men nesten gratis

 

Dinghy Dock restaurant og brygge, Culebra

Nå trenger vi mer vann igjen! på Culebra

 

Solnedgang Culebrita

 

Nydelig fugl

 

 

– og fjærkre er det overalt!

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Responses to Culebra, Culebrita  og St Thomas april – mai 2017

  1. Vivian P Wiik sier:

    Dette ser fantastisk deilig ut 🙂 Men jeg er veldig glad for at dere kommer hjem snart 🙂 Synd dere gikk glipp av lunsj på Sea Dream 2. Har lest om de båtene der og de ser veldig flotte ut 🙂 Håper alt går bra med pakking og frakting. Og så håper jeg at jeg er hjemme når dere stikker hjemom 🙂 Ellers sees vi til høsten 🙂

  2. Thomas Rygh sier:

    God tur hjem. Det har vært gøy å følge med.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: