Brunsbüttel – Cuxhaven 16 juli 2010

Kl 07.45 gikk vi fra Brunsbüttel sammen med de tre andre norske båtene. Vi lå og ventet på sluseåpning og kom greit inn. Ikke noe problem med slusing i Kielerkanalen. Denne gangen gikk det også raskt og vi merket ikke noe til strøm i vannet eller annet.

Ut av slusen i Elbe – opp med seil og full fart i medstrøm mot Cuxhaven. Opp i 10,5 knops fart! Vi merket lite til farten da vannet (pga strømmen) gikk samme vei som båten –merkelig opplevelse for oss som vanligvis stamper i sørvest og grov sjø fra Sandefjord til Koster.  

For å komme inn i havna i Cuxhaven måtte vi først noe nedenfor innløpet til havna – ta ned seil og kjøre med full motorkraft og sidelengs i tidevannsstrømmen, mot to store betongpilarer. Båtene før oss tutet i tåkeluren for å signalisere at de var på vei inn – vi hadde ikke en sånn – den var brukt opp på vei til Koster i påsketåke for noen år siden – og aldri kjøpt ny. Vel – vi hang oss på og kom greit inn. Vel innenfor roet vannet seg på et blunk. Vi la oss til ved siden av de andre norske båtene – fire norske flagg på rad og rekke ved brygga ble lagt merke til. Her er det mange tyske (selvsagt) og hollandske båter, et par svenske og en dansk.

Per-Arne og jeg syklet en tur opp i byen, fant Lidl der vi kjøpte litt øl, vin og mat. I kveldingen var vi på ”rådslagingsmøte” med de andre norske. Det ble diskutert vær og vind, tidevann og strøm, Standed mast route eller Nordsjøen. De andre valgte å gå videre kl 04.00 neste morgen for å få ca 6t medstrøm mot Delfzijl i Holland der kanalene starter. Vi blir i Cuxhaven et par dager, ser an været og tar en avgjørelse på om vi vil gå i kanalene eller følge Nordsjøen ned mot Engelske kanalen.

Dag to i Cuxhaven: Vi syklet til Båtbutikken og handlet bla flere gjesteflagg, var en tur i gågatene og belønnet oss selv med en kald øl på en kro ved havna. Senere på dagen vasket vi klær og syklet med tilhenger til Lidl for et større innkjøp av øl, vin og mat. Begynner å få skikkelige problemer med å finne plass til alt!!

Dag tre i Cuxhaven: Holdt oss mest i båten – ordnet med bilder, skrudde og monterte fester på bekk, hang opp førstehjelpskofferter osv osv. Traff enda en langturbåt, Leanis med et yngre par og en liten datter.

Slusen i Bunsbüttel før Elbe og Cuxhaven

Slusen porten i Bunsbüttel går opp og vi skal ut i tidevannet i Elbe

Elbe - Aries i tidevannsstrøm

blue (oss) i Cuxhaven

Sempauhr i Cuxhaven

Semaphor i Cuxhaven

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: