Dunkerque 25 juli 2010

Ankom Dunkerque ca kl 11 i formiddag og har nå sovet et par timer for å ta igjen litt maglende søvn de siste døgn. Her fungerer internett perfekt og raskt for første gang siden Sandefjord. Må derfor skrive litt  selv om vi ikke har så mye å fortelle akkurat nå.

Vi seilte fra Scheveningen et døgn senere enn planlagt. Mye å fikse og alt tar tid 🙂 I tillegg til mekkingen fikk vi tid til en sykkeltur langs strandpromenaden, opp i gågaten og rundt i byen før vi returnerte til havne. Anne – jeg fant ikke noe pannekakehus, kunne sikkert spurt meg fram, vi spiste pommes frites og tok en øl i steden 🙂

Litt sent oppdaget jeg at lilleputtbyen Madurodam ligger i sykkelavstand fra havna i Scheveningen. Jeg var der som 7-åring sammen med mamma og pappa vinteren 1961. Det var da vi lå med Jarosa (Jahre-båt) og ventet på utseiling til Brasil. Det hadde vært moro å vært der igjen, men sånn går det når fokuset er på hav, vær, bølger og sjøkart.

Vi seilte videre ved 7-tiden lørdag morgen. Flott vær og fin vind. Opp med storseil og stor gennoa og etter hvert Janne Scaffer med «Nära i sommarnatten» på høytalerne i cocpiten. Planen var å seile natten gjennom. Vi ville være i Calais ved 6-tiden neste morgen etter tidevann, strøm og vindforhold, og  krysse kanalen mot Dover for å være i havn ca 10-11 på formiddagen. Men – etterhvert gikk det som det måtte – vinden døde ut og det ble nok en morotseilas i bleike i Nordsjøen – og så kom skikkelig motvind og stamping. Etter våre beregninger ville tidevannstrømmen snu når vi var ved Nieuwpoort i Belgia. Avgjørelsen var lett å ta – ingen stamping i motstrøm og motvind gjennom natten. Ved 22-tiden gikk vi inn til Nieuwpoort i mørket og la oss til for natten. Vi ønsker å seile videre sørover i medstrøm og krysse kanalen ved slack, så vi roer litt ned,  tar en pause her i Dunkerque for å sove litt lenge en morgen,  og sette en bra rute over til England og videre sørover. Det i seg selv tar litt id – vi er helt ferske på dette og må regne og motregne og kontrollregne og tenke og regne igjen for å være sikre på at vi har skjønt alt. Nautical almanac 2010 er et godt hjelpemiddel – stor og flott med 1036 sider, tidevannstabeller, havneoppgifter, regulations og navigation, safety og first aid – er det noe rart vi går i surr og at det tar tid? I tillegg har vi datolinjen mellom england og resten av europa – og hørte jeg noen nevne sommertid??

Ingen bilder denne gang – mer følger 🙂

2 Responses to Dunkerque 25 juli 2010

  1. Lisbeth Olsrød sier:

    Hei Kari Anne!
    Vil bare ønske dere god tur videre og si at det er artig å lese bloggen deres, du skriver godt :o) Flotte bilder og! Gleder meg til å se og lese mer!

  2. Bjorn Sigurd sier:

    Hei Kari Anne,
    Det var veldig koselig aa prate med deg her forleden. Haaper alt staar bare bra til og god tur videre fra oss i Scotland.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: