På land. 13 november 2011

Mandag 7 nov. tok vi båten på land på PowerBoats her i Chaguaramas. Før ny seilsesong trenger vi å gjøre noen reparasjoner på ror og propellaksel, samt rengjøre bunn, ha på nytt bunnstoff, vaske og polere sidene av båten. Vi bruker samme contractor som sist, mr. Walker og hans kompanjong som vi kaller ”The dream team”, ikke fordi de er som en drøm, men fordi vi har en drøm om at de er effektive og gjør en god jobb 🙂

Vi har gravd et stort hull i bakken og tatt ut roret. Roret er nå hentet av firma som heter Dynamite som skal forsterke rorstammen.

Propellakselen er også ute og hentet av firma Gittens. Akselen skal sjekkes for å se om den er rett. De skal bytte diverse lager og sette inn en fleksibel kobling mellom girkassa og propellakselen.

Per-Arne har montert:

– Manuell pumpe nr2, kjekt å ha hvis vi får lekkasje og den elektriske pumpa svikter og eller er for liten til å ta unna større vannmengder.

– Regulator til solcellepanel, supplerer vindmølla og kjekt å ha når vi får kjøpt solcellepaneler.

– Panel til værstasjon, kjekt å ha kontroll på været for oss seilere.

Kari-Anne har sydd regnsamler som skal henges på fordekket, supplerer watermakeren og kjekt å ha når vi har liten eller ingen tilgang på ferskvann.

I tillegg har vi gjort mange småjobber: vasket fendere og trekk, diverse modifikasjoner pluss – pluss.

Dagene går fort og mesteparten av tiden er Per-Arne rundt og henter inn eksperthjelp, kjøper deler og passer på at arbeiderne holder avtaler. Kari-Anne er stort sett på plass i båten og tar imot vareleveranser, og følger med på folk som kommer og går, at de jobber og gjør det de skal når de er her.

Vi har feiret Kari-Anne sin bursdag 11.11.11. Ole og Bjørnar på Kepasa kom med nydelig kake, Stein Olav, Lotika, Selma og Magnus på Hero kom med vin, sjokolade og tegning. Det er veldig koselig å bli feiret med besøk og gaver. (Ble så overveldet av oppmerksomheten at jeg glemte å ta bilder!) Det kom også personlige mailer hjemmefra og mange hilsener på facebook.

Tusen Takk Alle Sammen 🙂

Vi håper å være på vannet igjen i løpet av en ukes tid. Da blir vi noen dager i marinaen på Crews Inn for å vaske bort sand og sand og sand – ute og inne! Vi fyller opp vanntankene, vasker alle skitne klær, handler inn øl og vin på taxfree, bunkrer drikkevann  og annet fra HiLo, finner fram seilsekken og får på seilene igjen, fikser vindmølla, foretar riggsjekk, mm.

Til slutt kvitter oss med resten av svetten i svømmebassenget – og seiler til Grenada. Vi blir der noen dager før vi seiler opp Grenadinene og til Bequia til jul.

Vi gleder oss til å komme ut på havet igjen!!

One Response to På land. 13 november 2011

  1. Geir Lauve sier:

    Takk for rapport! 🙂 Gee, det var litt av ei groe… noe dere kan steke og spise? 😉 Lykke til videre. 🙂 MVH Geir

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: